Fudbal

Vladan Milojević prebacio ulogu favorita na Partizan: Na derbiju odlučuju sitnice i nijanse

Komentari

Autor: Euronews

08/03/2024

-

16:30

Vladan Milojević prebacio ulogu favorita na Partizan: Na derbiju odlučuju sitnice i nijanse
Vladan Milojević prebacio ulogu favorita na Partizan: Na derbiju odlučuju sitnice i nijanse - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener Crvene zvezde, Vladan Milojević je na konferenciji za medije pred 172. večiti derbi izjavio kako Partizan ima ulogu favorita.

Šef struke aktuelnog šampiona Mozzart Bet Superlige Srbije je pre svega čestitao praznik svim damama, a zatim se osvrnuo i na utakmicu sa večitim rivalom.

"Prvo bih želeo da čestitam praznik svim ženama. Mislim da, u svakom slučaju ne treba samo da obeležavamo osmi mart, nego svaki dan, jer su žene dobra i lepa bića, koja podele radost i daju nam radost.Poželeo bih im svima puno zdravlja i Bog neka ih čuva", započeo je Milojević konferenciju.

"Derbi kao derbi... Najznačajni utakmica za srpski fudbal. Pozitivno je što će biti pun stadion. Očekujemo dobro navijanje i dobru utakmicu. Dešava se da na derbiju ne bude dobar fudbal, ali nadam se da ćemo uspeti i jedni i drugi da pokažu najbolje što mogu. I ove nedelje smo se pripremali na najbolji mogući način. Ništa drugačije se nismo spremali, nego za druge utakmice. Ne iz razloga jer je derbi i Partizan, nego smo mnogo puta pričali da je mnogo teže pripremati ostale utakmice, nego sam derbi. Igrači su svesni, igrali su, znaju šta znači... Utakmica nosi tri poena i ništa više, ali ima i onaj drugi detalj, a to je prestiž kod obe ekipe. Očekuje nas jedna uzbudljiva utakmica. Znate da smo imali kadrovskih problema na meču sa TSC-om, znam da će to biti pitanje, ali ne mogu da vam kažem ništa još uvek. Očekujem današnji trening, da vidimo u kakvoj situaciji smo i na koje igrače ćemo moći da računamo", rekao je Milojević.

Trener Crvene zvezde je upitan šta bi moglo da odluči sutrašnju utakmicu sa Partizanom.

"Na derbiju puno puta odlučuju neke sitnice i nijanse. Do sada se pokazalo da često jedna lopta i jedna greška i neki 'prazan hod' mogu da odluče pobednika. To su dosta jake utakmice i igraju se sa puno žara. Sigurno je Partizan dobro spremio utakmicu, kao što smo i mi. Videćemo da li će tu biti nekog nadmudrivanja. Ove utakmice su nešto posebno, i stvarno je neukusno i nemoguće odrediti koji je detalj koji će odlučiti", izjavio je trener crveno-belih.

Milojević je izjavio i kako ima puno drugih derbija, ali je ta utakmica nešto posebno u našoj državi.

"Kod nas je derbi poseban i to je kod nas svetkovina. Ima u Evropi mnogo derbija, ali sigurno je da su kod nas emocije u derbiju izraženije nego u drugim zemljama", objasnio je trener Crvene zvezde.

Iskusni stručnjak je otkrio da Aleksandar Katai nije u potpunosti spreman za narednu utakmicu, kao i da još uvek ne zna ko će biti bonus na derbiju i ko će se sve naći u startnoj postavi.

"Mislim da sam rekao već da imamo problema sa povređenim igračima. Katai se polako vraća, ali videćemo. Ne samo za njega, već i za ostale igrače. Posle današnjeg treninga ćemo znati na koje igrače računamo za utakmicu. U ovom trenutku još nema čistu sliku što se tiče startne ekipe i bonusa", rekao je Milojević.

"Utakmica sa Partizano je nešto specifično, ali posle ove utakmice ima još šest kola i sedam u plej-ofu. Negde oko 40 bodova u igri, tako da sad da pričam o pritisku, ono na šta sam ja fokusiran je to da mi uspostavimo naš model igre, i da gledamo da sve zavcisi od nas, i da damo sve od sebe. Sigurno, svesni smo da je Partizan ispred nas, i zbog tog boda neki favorit. Mi smo ti koji treba da radimo ono što smo i do sad, i mislim da smo od utakmice do utakmice imali neki napredak, tako da videćemo sutra. Znate da smo imali raspored, sve su bile ekipe iz gornjeg dela tabele, pretedenti za ili titulu, ili izlazak u Evropu, tako da videćemo sutra kako će izgledati", izjavio je šef struke aktuelnog šampiona Srbije.

"Gledao sam tu utakmicu u decembru, ali nešto posebno nismo analizirali. Ipak mislim da ta i ova utakmica neće imati nekih dodirnih tačaka. Što se tiče Partizana, mislim da su oni jesenji deo, ekipa koja veže toliko pobeda je za respekt. Igora znam odavno, posvećen, vredan, jedan dobar trener, koji svoju emociju unosi, i prenosi. On je moj "Topolac", pored Aranđelovca, pa da kažemo da smo i komšije. U svakom slučaju, imam pozitivno mišljenje o njemu i pohvalno za njegov rad i trud za sve ovo vreme", zaključio je Milojević.

Komentari (0)

Sport