Fudbal

Dragan Stojković: Utakmica sa Rusijom odlična priprema za Euro

Komentari

Autor: Euronews

20/03/2024

-

19:20

Dragan Stojković: Utakmica sa Rusijom odlična priprema za Euro
Dragan Stojković: Utakmica sa Rusijom odlična priprema za Euro - Copyright FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ bs

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, govorio je na konferenciji za medije pred prijateljski meč koji će "orlovi" odigrati protiv Rusije.

Selekcije Srbije i Rusije odmeriće snage u četvrtak od 18.00 (TV Arena 1 Premium) na stadionu Dinama iz Moskve.

Stojković je po dolasku u Moskvu rekao tamošnjim medijima da je FSS bez mnogo razmišljanja prihvatio da odigra meč sa Rusima.

"Saznali smo za ponudu Rusa o odigravanju meča odmah nakon žreba za Evropsko prvenstvo u Hamburgu, u decembru još. Nismo imali ni najmanje dileme da li da prihvatimo ponudu. Ova utakmica biće dobra priprema za Euro", rekao je "Piksi".

Upitan je selektor Srbije i kako su on i njegovi izabranici prihvaćeni u Moskvi.

"Normalno, sve je pod kontrolom, nema ničeg neobičnog".

Podsećanja radi, ovo će biti prva prava provera za selekciju Rusije, koja je pod sankcijama usled sukoba te zemlje sa Ukrajinom.

O sutrašnjem rivalu Stojković je rekao:

"Selektor Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da neke naše varijante isprobamo. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom. Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvaredne individualce".

"Orlovi" će usled povreda ili obaveza nekih stalnih članova reprezentacije biti u kombinovanom sastavu.

"Imamo problem što Vlahović nije ovde, ni Milenković nije sa nama. Ali imamo i igrače koji će da uskoče. Nisam opterećen rezultatom, ali i te kako želim da vidim tim koji mora da bude na visokom nivou. Upravo iz razloga onoga što nas čeka u Nemačkoj na Evropskom prvenstvu".

Komentari (0)

Sport