Fudbal

Srbija protiv Rusije u Moskvi: Prva od četiri provere pred EP u Nemačkoj

Komentari

Autor: Euronews

21/03/2024

-

11:06

Srbija protiv Rusije u Moskvi: Prva od četiri provere pred EP u Nemačkoj
Slavlje Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Prvu od četiri kontrolne utakmice pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj, najbolji fudbaleri Srbije odigraće u Moksvi protiv selekcije Rusije, što će biti prvi duel tamošnje reprezentacije sa nekom ekipom iz Evrope nakon uvedenih sankcija zbog rata u Ukrajini.

Selektor "orlova" Dragan Stojković veruje da meč protiv takokvalitetnog i motivinaog rivalamože samo da pomogne njegovim igračiam da se što bolje spreme za EURO.

"Ruski selektor, Valerij Karpin forsira moderan stil fudbala u sistemu 4-3-3. Pretpostavljam da neće menjati ništa. Očekuje nas teška utakmica i trudićemo se da se pripremimo najbolje što možemo. Trudićemo se da isprobamo neke naše varijante. Rusiju smatram izuzetno kvalitetnom ekipom, koja me najvipepodsećan na Engleksu ili dansku, a najmanje na Sloveniju, ukoliko ih poredimo s akeipama protiv kojih ćemo igrati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj", rekao je Stojković i dodao:

"Timski su odlični, a imaju i neke zaista izvanredne individualce. To će biti jedan jedan dobar i pravi test, bez obzira što se radi o prijateljskom meču. Njihov selektor je veliki prijatelj Gorana Đorovića, koji mi je rekao da je divan čovek. Drago mi je zbog toga. A tu je i Predrag Mijatović, on će da bude naš specijalni gost. Takođe veliko evropsko ime, bivši igrač Reala, o njegovoj karijeri da ne govorim. Biće to dobra utakmica sa puno važnih ljudi i mislim da će svi moći da uživaju u onome što će videti".

Meč u glavnom gradu Rusije na programu je od 18.00 časova na stadionu Dinama iz Moksve, a biće direktno prenošen na kanalu TV Arena 1 Premium.

 

Komentari (0)

Sport