Fudbal

Junajted ubedljivo vodio, pa zamalo prosuo sve: "Crveni đavoli" nakon penal serije idu u finale FA kupa

Komentari

Autor: Euronews

21/04/2024

-

19:51

Junajted ubedljivo vodio, pa zamalo prosuo sve: "Crveni đavoli" nakon penal serije idu u finale FA kupa
Fudbaleri Mančester junajteda - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Mančester junajteda su se plasirali u finale FA kupa nakon što su savladali Koventri 7:5 (3:3) nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Za trofej najstarijeg fudalskog takmičenja će igrati protiv Mančester sitija koji je u subotu bio bolji od Čelsija.

Od starta utakmice su dominirali "crveni đavoli" i bila je vidljiva razlika u kvalitetu. Skot Mektominej je doneo vođstvo izabranicima Erika Ten Haga u 28. minutu,  dok je Hari Megvajer u nadoknadi prvog dela igre povećao na 2:0. 

Delovalo je da je sve rešeno u 58. minutu kada je Bruno Fernandeš zatresao mrežu ekipe iz Čempionšipa, ali Koventri se ni tada nije predao. Prvo je Elis Sims u 71. minutu smanjio zaostatak svoje ekipe, da bi Kalum O'Her zatresao mrežu Andrea Onane u 79. minutu i tako doneo neizvesnost polufinalnom meču.

 

 

Delovalo je da će Junajted stići do trijumfa, ali je neopreznost Arona Van Bisak donela penal Koventriju. Hađi Rajt je bio precizan sa "bele tačke", te je meč otišao u produžetke.

Pobednika nije bilo ni nakon 120 minuta i finalista je morao biti određen nakon penal serije. Već prvi jedanaestarac je golman Koventrija obranio Kazemriu, dok je u trećoj seriji neprecizan bio Kalum O'Her. Nakon njega je promašio i Ben Šif, dok je sa druge strane Rasmus Hojlun bio precizan i zakazao Mančesterski derbi u finalu koje će se odigrati 25. maja na "Vembliju".

FA kup, polufinale

subota

Mančester siti - Čelsi 1:0 (0:0) 
/Silva 84/

nedelja

Koventri - Mančester junajted 5:7 (3:3)

/Sims 71, O'Her 79 - Mektominej 23, Megvajer 45+1, Fernandeš 58/

 

Cup tree provided by Sofascore

 

 

Komentari (0)

Sport