Fudbal

Mesi najavio velike stvari: Došao sam u PSŽ da osvajam trofeje

Komentari

Autor: Euronews

11/08/2021

-

12:26

Mesi najavio velike stvari: Došao sam u PSŽ da osvajam trofeje
Leo Mesi - Copyright Tanjug/(AP Photo/Francois Mori)

veličina teksta

Aa Aa

Slavni Lionel Mesi održao je konferenciju i prvi put se obatio medijima kao igrač Pari Sen Žermena. Argentinski fudbaler istakao je da je na Park prinčeva došao da pobeđuje i osvaja trofeje.

"Kad je Barselona objavila da me ne može registrovati, sve je bilo rešeno jako brzo. Želim s novim klubom da osvajam trofeje i pobeđujem sve, zato sam i došao", rekao je Mesi na predstavljanju u novom klubu.

Potpisao je ugovor na dve plus jednu godinu i uzeo broj 30. Ponovio je koliko mu je teško pao odlazak iz Barselone.

"Svi znaju koliko mi je težak bio odlazak iz Barselone, teško mi je bilo i da zamislim promenu nakon toliko vremena. Čim sam došao ovde, napunio sam se dobrom energijom. Oduševljen sam ovime u Parizu, uživamo i ja i moja porodica. Sad samo želim da treniram i upoznam svoje saigrače i trenera", kazao je Mesi.

Argentinac nije mogao precizno da kaže kada će moći da igra, pošto se tek vratio sa odmora.

"Mesec dana nisam ni igrao ni trenirao i biće mi potrebno vremena. Nadam se što pre jer stvarno jedva čekam opet da igram, ali tačan datum ne mogu da kažem", naveo je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Mesi će u napadu igrati sa Nejmarom i Mbapeom.

"To je ludo i veoma sam srećan zbog toga. Drago mi je što ću biti svaki dan sa ovom ekipom. Klub je obavio neke sjajne transfere i ovaj tim je neverovatan. Igraću sa najboljim igračima na svetu".

Upitan je i da li PSŽ-u može da donese prvu titulu u Ligi šampiona?

"Nekada možete imati najbolji tim na svetu i da ne osvojite Ligu šampiona. To je takmičenje gde igraju najbolji. Potrebna vam je i sreća. Ovo je posebno takmičenje i najbolji ne pobeđuju stalno. Moj cilj je da osvojim Ligu šampiona ponovo i ovo je najbolji tim za mene, gde to mogu i da učinim", rekao Mesi.

Predsednik kluba iz Pariza Naser Al-Kelaifi istakao je da je ovo "istorijski dan svetski fudbal".

Kada je reč o finansijskom fer-pleju, Al-Kelaifi je naveo da je PSŽ dobro pazio.

"Dobro smo pazili na finansijski fer-plej i tako će biti u budućnosti. Prvo smo sve proverili da li kršimo neke propise, a kada smo videli da ne - onda smo doveli Mesija. Samo se nadam da neće tražiti veću platu", nasmejao se prvi čovek Pari Sen Žermena.

Tema na Mesijevom predstavljanju bio je i status Kilijana Mbapea.

"Mbape nema izgovora da ode iz Pari Sen Žermena", istakao je prvi čovek PSŽ-a.

Komentari (0)

Sport