Fudbal

Vladan Milojević pred finale Kupa: Bićemo spremni za sve situacije protiv Vojvodine

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2024

-

14:42

Vladan Milojević pred finale Kupa: Bićemo spremni za sve situacije protiv Vojvodine
Vladan Milojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde već nedeljama su mogli da razmišljaju o finalu Kupa protiv Vojvodine na stadionu "Lagator" u Loznici (utorak, 20.15, TV Arena 1 Premium). Titulu su osvojili pred Uskrs, trener Vladan Milojević na miru je mogao da održava formu a pritom i refrešuje energiju ekipe.

Posle osvajanja titule rekao je da je drugi postavljen cilj odbrana duple krune, što bi samo klupski rekordni niz uvećao na četiri uzastopna "dabla" u Srbiji. Posao neće biti lak, što se Zvezdi potvrdilo na poslednjem gostovanju u Novom sadu kada je meč bio završen bez golova, a "lale" propuštali bolje prilike za trijumf. Zato Milojević nije propustio priliku da pohvali rivala, pre svih trenera Božidara Bandovića.

"Lično poznajem Bandovića, reč je o dobrom treneru, profesionalcu. Dosta toga dobrog je doneo Vojvodini, što pokazuju i rezultati", istakao je Vladan Milojević. 

 
Govorio je i o nekadašnjim fudbalerima Zvezde koji sada nastupaju za Vojvodinu, Njegošu Petroviću, Aleksi Vukanoviću, Andriji Raduloviću. 
 
"Radi se o igračima koji su ostavili trag u Crvenoj zvezdi, svako na svoj način. Oni će sigurno igrati za svoj klub. Vojvodina ima odlične pojedince, u poslednje vreme igraju zaista dobro, u odličnom su momentumu. Moramo da obratimo pažnju na Vojvodinu kao celinu, a ne samo na pojedince".
 
Osvrnuo se i na stil igre Vojvodine. 
 
"Igraju dobro, kompaktno, imaju svoje mehanizme. Vojvodina ne može nikad da se gleda kroz pojedince, uvek mora da se posmatra kao tim. Obratićemo pažnju na ekipu, a određeni igrač se uvek istakne". 
 
U opticaju je i penal serija, ako rezultat ostane nerešen i posle produžetaka.
 
"Pred nama je finale kupa, bićemo pripremljeni za sve situacije, pa i jedanaesterce". 
 
Finale će biti odigrano na stadionu "Lagator" u Loznici. 
 
"Očekujem dobru atmosferu. Imam informacije da je Lagator lep stadion, kao i da je teren dobar. Sjajno je što možemo da se pohvalimo novim stadionima u Loznici, Zaječaru i Leskovcu, svaka čast na tome državi i Fudbalskom savezu Srbije. Biće nam čast da igramo na tako lepom zdanju", zakjljučio je Vladan Milojević.

Gledajući samo Kup Srbije (od 2006. godine), Crvena zvezda igra svoje deveto finale,  a Vojvodina sedmo. Crveno-beli su osvojili šest trofeja, a Vojvodina - dva. Zvezdi i Vojvodini biće ovo treći finalni okršaj u ovom takmičenju, oba dosadašnja dobili su crveno-beli iz Beograda: 2:0 u sezoni 2006/07. i 3:0 u sezoni 2009/10.

Komentari (0)

Sport