Fudbal

Tuhel posle osvajanja Superkupa: Bili smo dobro pripremljeni

Komentari

Autor: Euronews

12/08/2021

-

09:20

Tuhel posle osvajanja Superkupa: Bili smo dobro pripremljeni
Tomas Tuhel - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trener Čelzija Tomas Tuhel bio je zadovoljan prvim trofejom u novoj sezoni. Plavci su savladali Viljareal u Belfastu posle boljeg izvođenja penala i tako osvojili UEFA Superkup.

Centralna tema na konferenciji za medije nakon meča bila je odluka nemačkog stratega da pred penal seriju izvrši izmenu golmana, pa je tako umesto Mendija koji je branio od prvog minuta, šansu dobio Kepa.

”Kepa ima najbolji procenat odbrane penala, analitičari su mi pokazali podatke. Razgovarali smo sa sa igračima da bi moglo da dođe do ovoga kada igramo utakmice po nokaut sistemu. Mendi je sve to fenomenalno prihvatio", rekao je Tuhel.

Nemac ističe da Mendi nije dopustio da ga savlada ponos dok je izlazio sa terena.

”Ovo je dokaz da je Kepa bolji u penalima. Oni su timski igrači. Eduard nije dopustio da ga ponos savlada kada je izlazio sa terena. Bio je srećan zbog tima. I primio je to sve dobro zbog tima" izjavio je Tuhel.

Kepa Arizabalaga je rekao da je bio spreman.

”Bio sam spreman jer sam znao šta će se dogoditi. Trudio sam se da budem mentalno i fizički spreman. Nije tipična situacija, ali stigli smo do penala pošto je Eduar odradio fantastičan posao. Na kraju smo dobili i srećni smo", izjavio je čuvar mreže Čelzija.

Komentari (0)

Sport