Fudbal

Kadeti Srbije u borbi za finale Evropskog prvenstva, ali bez selektora Damjanovića: Rival je Portugal

Komentari

Autor: Euronews

02/06/2024

-

10:45

Kadeti Srbije u borbi za finale Evropskog prvenstva, ali bez selektora Damjanovića: Rival je Portugal
Kadeti Srbije u borbi za finale Evropskog prvenstva, ali bez selektora Damjanovića: Rival je Portugal - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije (U17) imaće od 17.00 časova priliku da obezbedi medalju na Evropskom prvenstvu na Kipru.

Igrači selektora Jovana Damjanovića u to vrem eigraju polufinalni meč protiv selekcije Portugala, dok će se u drugom polufinalu od 19.30 časova sastati Danska i Italija.

"Od početka smo se trudili da kroz jedan visok nivo igre dođemo do željenog rezultata. Nekako, to nas je i držalo najviše, ta vera u fudbal koji igramo. Još više od samog uspeha i rezultata koje smo ostvarili, raduje me način na koji smo došli do ovoga. Trudili smo se da iz utakmice u utakmicu budemo bolji, tako nam se i kadar slagao, igrači su se oporavljali, da budemo kompletni kada je to najpotrebnije", rekao je selektor kadetske reprezentacije Srbije Jovan Damjanović i dodao:

"Uvek ima prostora da budemo bolji, to i igrači znaju. Na to će nas naterati i vrlo kvalitetan protivnik kakav je Portugalija. Radujemo se i spremamo u dobrom ambijentu. Trudili smo se da dotle dođemo, korak po korak, bez neke velike euforije. Tako spremamo i narednu utakmicu, vrlo kratko smo slavili, vratili se u radnu rutinu i čekamo polufinale."

Selektor Srbije Jovan Damjanović zbog dve javne opomene, odnosno zbog žutih kartona na utakmicama protiv Češke i Austrije, neće biti u prilici da predvodi ekipu kraj terena.

Komentari (0)

Sport