Fudbal

Kreće borba za tron fudbalske Evrope: Titulu napadaju 24 reprezentacije

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2024

-

08:10

Kreće borba za tron fudbalske Evrope: Titulu napadaju 24 reprezentacije
Kreće borba za tron fudbalske Evrope: Titulu napadaju 24 reprezentacije - Copyright Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber, File

veličina teksta

Aa Aa

Posle nešto manje od tri godine čekanja i odbrojavanja, konačno je svanuo dan početka novog Evropskog prvenstva u fudbalu! Tamo gde su 11. jula 2021, u finalu na londonskom "Vembliju", stale reprezentacije Italije i Engleske u Nemačkoj će nastaviti 24 najbolje, najuspešnije, najspretnije, najsretnije.... selekcije Starog kontinenta, s željom da baš one na kraju jednomesečne balade, 14. jula, budu posipane slavljeničkim konfetama, uz prigodni evergrin hit "Mi smo šampioni" sa razglasa "Olimpijskog stadiona" u Berlinu.

Svaki ljubitelj fudbala ima svoju percepciju i predviđanja, racionalne ili racionalne argumente zašto domaćin, branilac trofeja sa Apenina ili neki od ostala 22 kvalifikovana tima neće ili hoće daleko dogurati u trci za titulu, listu glavnih ili pritajenih favorita, spisak viđenih razočarenja i gubitnika... Kao i uvek, vreme će pokazati ko je koliko bio u pravu ili krivu.

Do tada, hajde da uživamo u fer borbi i vrhunskom fudbalu! Dajte nam sportsku frku, fajt, dramu... i pre svega golove! Nije bitno kako, jer vazda će biti onih što vole igru od noge do noge ili bunarenje, preferiraju maksimalnu ofanzivu ili zategnutu defanzivu, glasaju za tečne akcije ili prekide... samo dajte da vidimo što više lopti u mrežama!

Da nam budu pune oči lepih prizora i puna usta priče, a navijačka srca iz meča u meč grupne i nokaut faze poskakuju kao točkovi na kaldrmi. Da imamo šta dugo da pamtimo i čega se rado sećamo kada se jednog dana pomene 17. UEFA EURO.

Neka bude što mora biti, samo dajte najbolje što znate, umete i možete, pa kom' opanci, a kom' obojci. Srećno svima, na radost miliona i miliona zagriženih fanova "najvažnije sporedne stvari na svetu", čiji dani će sledeće četiri nedelje počinjati i završavati prepričavanjem i prepirkama o driblinzima, uklizavanjima, dodavanjima, (ne)iskorišćenim šansama, golmanskim paradama, sudijskim previdima...    

 

Komentari (0)

Sport