Fudbal

Kuman uoči početka nove sezone: Imamo jak tim i bez Mesija

Komentari

Autor: Euronews

14/08/2021

-

15:34

Kuman uoči početka nove sezone: Imamo jak tim i bez Mesija
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trener Barselone Ronald Kuman je uoči početka nove sezone, na konferenciji za medije, govorio o odlasku Mesija, gestu Pikea, kao i o ambicijama kluba za sledeću godinu.

Katalonski klub će otvoriti sezonu sa Real Sosijedadom, a prvi put od 2004. godine legendarni Argentinac neće biti u postavi prvog tima.

Iako odsustvo legendarnog fudbalera predstavlja izvestan hendikep za "blaugranu", holandski stručnjak istakao je da ne treba živeti u prošlosti, kao i da se raduje zbog tima koji mu je sada dostupan.

"Mesijev odlazak je bolan za sve navijače, nema sumnje da će nam nedostajati, on je jedan od najboljih igrača u istoriji Barselone, ali ne smemo živeti u prošlosti. Stvari se menjaju i veoma sam uzbuđen zbog tima koji imamo ove sezone", rekao je Kuman i dodao:

"Od sutra više nema izgovora, počinje nova sezona, imamo jaku ekipu koja može da osvoji važne trofeje. Zadovoljan sam predsezonom u kojoj Leo nije prisustvovao i siguran sam da će navijači uživati u igri našeg tima".

Holanđanin je pohvalio gest Pikea i napomenuo da je važno pomoći klubu, koji se već neko vreme nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

"Savršeno znamo u kakvoj se krizi nalazimo, moramo da pronađemo način da pomognemo Barseloni, važno je i da naglasimo gestove Pikea, Busketsa i Albe".

Šef stručnog štaba španskog velikana napomenuo je da mu nedostaje napadač i da će Barselona sigurno pokušati da potpiše nove igrače ukoliko pravila finansijkog fer-pleja to budu dozvoljavala.

Komentari (0)

Sport