Fudbal

Niko nikada kao Robert Levandovski , 41 gol u sezoni nije dao ni Gerd Miler

Komentari

Autor: Vladimir Sukdolak

22/05/2021

-

18:55

Niko nikada kao Robert Levandovski , 41 gol u sezoni nije dao ni Gerd Miler
Levandovski - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle 49 godina i isto toliko odigranih sezona, srušen je rekord Gerda Milera po broju postignutih golova u jednom šampionatu. Legendarni napadač je u sezoni 1971/1972 dao 40 bundesligaških golova za Bajern Minhen, a skoro pola veka kasnije nadmašio ga je, takođe špic Bavaraca – Robert Levandovski.


U pobedi Bajerna protiv Augzburga 5:2, Poljak je u 90. minutu zatresao mrežu "komšija", čime je stigao do rekordne brojke od 41 pogodaka u sezoni. U pitanju je ostvarenje koje nikada niko u Nemačkoj nije uspeo da napravi, pa je i radovanje Levandovskog sa saigračima i članovima stručnog štaba bilo na nivou rezultata.

 

Poslednje kolo Bundeslige dalo je i odgovor na pitanje ko se seli u "Cvajtu". U drugom po redu rangu nemačkog fudbala sledeće sezone igraće dva bivša šampiona – Šalke i Verder, koji će posle 40 uzastopnih sezona u najjačoj ligi morati da na svom "Vezeru" gosti članove "Cvajte". Keln je u poslednjim trenucima meča uspeo da savlada ekipu iz Gelzenkirhena i izbori baraž za opstanak.

 

profimedia

 

Bilefeld je kao gost pobedio Štutgart 2:0 i sačuvao status kluba iz elite.

Bajern je osvojio devetu uzastopnu titulu, 31. u istoriji kluba. Klub iz Minhena uspeo je da ponovi rezultat generacije iz sezone 2012/2013, koja je prvoj u Nemačkoj pošlo za rukom da na svakoj utakmici u sezoni postigne barem po jedan gol. U Ligu šampiona će još RB Lajpcig, Borusija Dortmund i Volfsburg. U Ligu Evrope su se plasirali Ajntraht i Bajer Leverkuzen.

Union Berlin je zadržao sedmo mesto, koje vodi u Konferencijsku ligu i izborio mesto na evropskoj sceni prvi put od sezone 2001/02, kada je nastupio u tadašnjem Kupu UEFA kao finalista DFB Pokala.

Komentari (0)

Sport