Fudbal

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Veljko Birmančević zaludeo Ludogorec

Komentari

Autor: Euronews

18/08/2021

-

23:22

Kvalifikacije za Ligu šampiona: Veljko Birmančević zaludeo Ludogorec
Birmančević - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona, Malme je kod kuće slavio protiv Ludogoreca rezultatom 2:0 (1:0). Ponovo je u centru pažnje bio srpski napadač Veljko Birmančević (23)..

Partizanovo dete, a igrač koji je mesecima koketirao sa Crvenom zvezdom i na kraju se nije desio transfer u neki od naša dva najveća kluba već je sa Banovog brda, za milion evra, otišao u Malme.

I deluje da je napravio potez karijere. Ovog leta igra u impresivnoj formi, a tokom kvalifikacija za Ligu šampiona cela Evropa je u prilici da vidi o kakvom se talentu radi.

Nakon što je mučio ekipu Rendžersa, Birmančević je nastavio u istom ritmu i protiv Ludogoreca. Prvi gol u dvomeču protiv bugarskog tima delo je upravo srpskog krilnog fudbalera.

 

 

Bila je to uigrana akcija Malmea prilikom kornera. Prvo kratko dodavanje, a onda pas na ivicu kaznenog prostora. Nekadašnji fudbaler Čukaričkog je pobegao čuvaru, iz prve šutirao i pogodio gol bugarskog tima.

Tokom evropskih kvalifikacija ovog leta, Veljko je imao impresivne mečeve. Postigao je gol protiv Helsinkija, dok je u dvomeču sa škotskim Rendžersom imao gol i dve asistencije. Sjajna forma u švedskom timu. Zbog njega Liga šampiona nije daleko...

 

Rezultati (prvi mečevi plej-ofa):

Malme - Ludogorec 2:0

Jang Bojs - Ferencvaroš 3:2

Benfika - PSV 2:1

Komentari (0)

Sport