Fudbal

Liga 1 i Nica hteli nastavak meča, iz Marseja poručuju: Bezbednost naših igrača nije bila zagarantovana

Komentari

Autor: Euronews

23/08/2021

-

09:36 >> 09:41

Liga 1 i Nica hteli nastavak meča, iz Marseja poručuju: Bezbednost naših igrača nije bila zagarantovana
Nica-Olimpik Marsej - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Utakmica trećeg kola francuske Lige 1 između Nice i Olimpik Marseja prekinuta je u nedelju kada je Marsej odbio da nastavi igru nakon što su domaći navijači ranije bacali predmete a zatim i upali na teren.

Pojedine fotografije na društvenim mrežama pokazuju da su najmanje tri igrača povređena (Dimitri Paje, Mateo Genduzi i Luan Perez).

Utakmica je bila prekinuta pri rezultatu 1:0 a ostalo je još 15 minuta do kraja. Kada je odlučeno da se igra nastavi, članovi Olimpik Marseja odbili su da se vrate na teren.

”Liga je odlučila da nastavi meč. Odlučili smo, radi bezbednosti naših napadnutih igrača, da ne nastavljamo meč jer bezbednost naših igrača nije bila zagarantovana", rekao je predsednik Marseja Pablo Longorija.

”Sudija se složio sa nama. Potvrdio nam je da bezbednost nije zagarantovana, nije hteo da nastavi utakmicu. Ali liga je odlučila da se meč nastavi. To je za nas neprihvatljivo i zato smo odlučili da ne nastavljamo meč i da se vratimo u Marsej."

Sve je počelo kada je vezista Marseja Dimitri Paje pogođen flašom u leđa. Paje je zatim bacio flašu u pravcu navijača Nice, što je navelo veliki broj navijača da pojure na teren. Nakon velike gužve na terenu, sudija je prekinuo utakmicu i poslao igrače u svlačionice.

Predsednik Nice Žan-Pjer River rekao je da je razočaravajuće što se utakmica završila na ovaj način.

”Svi su videli šta se dogodilo. Naši navijači su bacali predmete, to ne možemo da poreknemo. Ali mislim da je nažalost ono što je izazvalo reakciju navijača potez dvojice igrača Marseja. Mislim da njihovo obezbeđenje nije trebalo da se umeša i sigurno nije trebalo da pogodi naše igrače, jer su dvojica naših igrača pogođena. Ali to nije argument ovde" rekao je River.

Navodno su pojedini igrači Nice pokušali da ubede svoje kolege da se vrate na teren nakon što je odlučeno da se meč nastavi.

"Zaista nisam razumeo odluku naših kolega iz Marseja da ne žele da nastave meč. Svi su im savetovali da nastave, ostalo je još 15 minuta. Razgovarao sam sa navijačima i oni su mi garantovali da više neće biti problema. Dobro znam da je meč mogao da se nastavi, svi su bili za to. Nažalost, ljudi iz Marseja nisu hteli da nastave meč" dodao je River.

Komentari (0)

Sport