Fudbal

Real nije odustao od Mbapea: Transfer ofanziva na Pariz je spremna

Komentari

Autor: Euronews

24/08/2021

-

11:01

Real nije odustao od Mbapea: Transfer ofanziva na Pariz je spremna
Mbape - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Malo vremena ostalo je do završetka prelaznog roka u Evropi, a prema najavama iz Francuske i Španije očekuje nas luda završnica, koju bi mogao da obeleži transfer sezone.


Da li će Kilijan Mbape postati član Real Madrida?

Jedan od najboljih igrača sveta to sigurno želi, što je potvrdio odbijanjem poslednje bogate ponude Pari sen Žermena za produžetak saradnje. Na "Santjago Bernabeu" odavno su kao primarni cilj označili dovođenje francuskog napadača, tako da i sa te strane ne manjka želja da Mbape konačno obuče dres slavnog kluba.

Fudbaleru je ostalo da odradio još godinu dana ugovora na "Parku prinčeva", a odbijanje da parafira produžetak "druženja" sa "svecima" jasan je znak namere da karijeru nastavi u Madridu, gde je projetkovan da u narednih pet godina bude udarna igla napada španskog velikana.

"Kraljevski klub" pokušao je još ranije da završi posao, međutim PSŽ nije želeo da popusti, nadajući se da će Mbape pristati na produžetak saradnje, uz naravno veću platu, i da će Francuzi biti ti koji će diktirati cenu na tržištu. S obzirom na to da je do kraja prelaznog roka ostalo tek nešto više od sedam dana i da od novog ugovora za Mbapea neće biti ništa, "sveci" su se našli u mat poziciji i sada su, prema pisanju francuskog RMC Sporta, oni bili prinuđeni da pozovu Real i predlože dogovor, uz korekciju cene.

 

 


 

 

U medijima se može pročitati da će Real morati da plati imeđu 130 i 170 miliona evra, dok ima i onih koji spominju cifru od čak 200 miliona, što, ipak, nije realno.

Postalo je jasno da PSŽ nije spreman da svoju zvezdu pusti bez obeštećenja, što bi se dogodilo u slučaju da i posle letnjeg prelaznog roka ostane u Parizu.

Pokušao je Pari sen Žermen na sve načine da privoli Mbapea na novi ugovor, do te mere da se poslednja ponuda, prema dobroobaveštenim izvorima iz Francuske, odnosila na petogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još godinu dana, po kojoj bi Kilijan bio treći najplaćeniji igrač tima, odmah iza Lionela Mesija i Nejmara.

 

 


Iako je sportski direktor PSŽ-a, Leonardo, pre samo nekoliko dana izjavio da će Mbape ostati u klubu, sada će verovatno brzo morati u pregovore sa Rišarlisonom, brazilskim napadačem iz Evertona koga je preporužio kolega iz reprezentacije Nejmar.

Čelnici Reala su, pre svega, bili izuzetno strpljivi, pažljivo prateći dešavanja oko Mbapea. U madridskom klubu sada je sve spremno za transfer ofanzivu, a verovatno i kraj sage koja traje još od aprila meseca.

Spominje se i ponuda neimenovanog kluba iz Premijer lige za dvadesetdvogodišnjeg reprezentativca Francuske, ali teško da će je Mbape uopšte uzeti u razmatranje, jer mu je dres Reala isključivo u fokusu.

 

 

 

 

 


Nema sumnje, čeka nas uzbudljivih sedam dana...

Komentari (0)

Sport