Fudbal

Radnički ostao bez trenera pred utakmicu protiv Partizana

Komentari

Autor: Euronews

25/08/2021

-

15:56

Radnički ostao bez trenera pred utakmicu protiv Partizana
Radnički ostao bez trenera pred utakmicu protiv Partizana - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Radnički iz Niša i njihov dosadašnji trener Aleksandar Stanković sporazumno su raskinuli ugovor, pa će Nišlije u nedelju od 21.00 gostovati Partizanu u Humskoj bez šfa stručnog štaba.

"Naš stav o kvalitetu rada i stručnosti Stankovića je veoma poznat, jer je mladi trener izuzetnim zalaganjem i sa sedam uzastopnih utakmica bez poraza mnogo doprineo da Radnički izbori opstanak na kraju prethodne sezone. Zbog toga smo i odlučili da mu ponovo damo šansu, pošto je Nenad Lalatović otišao u Saudijsku Arabiju", kaže predsednik kluba Dragan Marković i dodaje:

"Nažalost, poslednji rezultati našeg kluba i ekipe koju je Stanković vodio, nisu u skladu sa našim ambicijama i ciljevima, a neugodan i neočekivani poraz od Proletera je svakako doprineo zajedničkoj odluci našeg dosadašnjeg trenera i rukovodstva kluba da sporazumno raskinemo ugovor i da se rastanemo".

Na ove reči se nadovezuje sam Stanković koji ističe da mu je bila čast da radi u Radničkom i da je njegov odlazak bio logičan sled događaja usled loših rezultata ekipe:

"Radnički je iznad svakog pojedinca i na taj način moramo svi da se ponašamo i snosimo odgovornost. U klubu su postavljeni visoki ciljevi, došlo je dosta novih igrača u odnosu na ono što je bilo u prethodnom prvenstvu. Odrađene su kvalitetne pripreme i svi smo se nadali da će i početak prvenstva biti dobar. Iako je za nešto tako uvek potrebno vreme, nadali smo se najboljem jer je iza nas jedan kvalitetan, posvećen i predan rad sa jako kvalitetnom grupom momaka. S obzirom da nije išlo u smeru koji smo želeli, u najnormalnijem tonu smo popričali o celokupnoj situaciji i došli do rešenja da napustim Radnički. Ovom prilikom bih se zahvalio upravi kluba na ukazanom poverenju. Bila mi je čast što sam bio trener ovako velikog kluba sa armijom navijača kao što je Radnički".

Radnički zauzima 12. mesto na tabeli Linglong Superlige Srbije, budući da posle šest odigranih kola ima skor od jedne pobede, dva poraza i tri nerešena rezultata.

Komentari (0)

Sport