Fudbal

Rezime prelaznog roka srpskih fudbalera: Ilić najskuplji, ništa od rekorda Vlahovića

Komentari

Autor: Euronews

01/09/2021

-

10:50

Rezime prelaznog roka srpskih fudbalera: Ilić najskuplji, ništa od rekorda Vlahovića
Rezime prelaznog roka srpskih fudbalera: Ilić najskuplji, ništa od rekorda Vlahovića - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Spuštena je zavesa na letnji prelazni rok u većini zemalja Evrope a generalni utisak je - veliki promet, mala zarada. Srpski fudbaleri na evropskom tržištu prošli su kao i svi ostali, najavljivao se veliki transfer Dušana Vlahovića, čak i rekordni, više od 65 miliona evra u Atletiko Madrid, a na kraju se nije ostvario, pa je odlični napadač ostao u Fiorentini, a Luka Jović je i dalje najskuplji srpski fudbaler čiji je transfer Real Madrid platio Ajntrahttu iz Frankfurta 63 miliona evra.

 

 

Očekivao se peti pokušaj Juventusa da dovede Sergeja Milinkovića Savića iz Lacija, ali je bilo veliko iznenađenje da je srpski reprezentativac proveo jedno mirno leto gde nije bio preseljavan iz dan u dan od "Stare dame" do Mančester junajteda. Zato je najskuplji transfer leta ostvario Ivan Ilić. Njega je Verona platila Mančester sitiju 7,5 miliona evra, a novac iz "Fonda solidarnosti" otišao je i u kase Crvene zvezde i Radničkog iz Niša. Crveno-beli su dobili više od tri odsto i za drugi najveći transfer naših igrača jer je Ajntraht iz Frankfurta prodao Dejana Joveljića u Los Anđeles Galaksi za 3,5 miliona evra. 

Najunosniji transfer iz Srbije napravio je Čukarički prodajom Dimitrija Kamenovića rimskom Laciju za 2,5 miliona evra (plus 500.000 evra kroz bonuse ako se ostvare), dok je Crvena zvezda transferisala Željka Gavrića u mađarski Ferencvaroš za samo 1,2 miliona evra i 20 odsto od narednog transfera. Do sedmocifrene sume dobacili su još štoper Stefan Mitrović, koji je iz Strazbura prešao u Hetafe, kao i Marko Grujić, za čiju je pozajmicu Porto platio Liverpulu milion evra, uz obaveznu otkupnu klauzulu narednog leta od 11 miliona evra.

 

 

Veći broj igrača je menjao klubove bez obeštećenja ili kroz pozajmice, pa su tako poslednjeg dana prelaznog roka opremu u novim klubovima zaduživali: Luka Adžić (Cvole), Nikola Maksimović (Đenova), Vukašin Jovanović (Apolon Limasol), Nikola Čumić (Lucern), Lazar Ranđelović (Leganes), Ognjen Mudrinski (Maribor), Nikola Maraš (Rajo Valjekano)...

Top 10 transfera ovog leta:

1. Ivan Ilić (Siti - Verona) 7.500.000 evra

2. Dejan Joveljić (Ajntraht F. - Galaksi) 3.500.000

3. Dimitrije Kamenović (Čukarički - Lacio) 2.500.000

4. Željko Gavrić (C. zvezda - Ferencvaroš) 1.200.000

5. Marko Grujić (Liverpul - Porto) 1.000.000 pozajmica

6. Stefan Mitrović (Strazbur - Hetafe) 1.000.000

7. Darko Lemajić (FFS - Gent) 900.000

8. Matija Nastasić (Šalke - Fiorentina) 500.000

9. Milan Makarić (Radnik - Alborg) 500.000

10. Đorđe Ivanović (Olimpija - Soligorsk) 450.000

*Izvor Transfermarkt

Komentari (0)

Sport