Fudbal

Efikasna Srbija u kontrolnom meču protiv Katara: Tri asistencije Filipa Đuričića

Komentari

Autor: Euronews

01/09/2021

-

22:38

Efikasna Srbija u kontrolnom meču protiv Katara: Tri asistencije Filipa Đuričića
Filip Đuričić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

U prijateljskoj utakmici u Debrecinu reprezentacija Srbije pobedila je Katar rezultatom 4:0 (2:0). Izabranici Dragana Stojkovića Piksija napravili su dobru uvertiru pred kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Luksemburga 4. septembra.  

Srbija je povela već u 2. minutu. Posle solo prodora Filipa Đuričića po desnoj strani i centaršuta, nespretno je reagovao odbramnbeni igrač Katara i poslao loptu u sopstvenu mrežu. 

U 18. minutu veliki posao odradio je ponovo Filip Đuričić, koji je oduzeo loptu na centru i pokrenuo akciju koju je završio Luka Jović preciznim udarcem sa 13 metara za vođstvo od 2:0.

Srbija je u 60. minutu kaznila još jednu grešku rivala na svojoj polovini. Ponovo je Đuričić bio inicijator, ponovo je oduzeo protivniku loptu, a Dušan Vlahović rutinski realizovao šansu za nedostižnih 3:0.

Posle kornera Andrije Živkovića u 85. minutu, u strelce se upisao i štoper, Nikola Milenković, udarcem glavom postavio je konačnih 4:0.   


KATAR: Alšib – Migel, A. Hasan, Albajati, Salman – Budijaf (od 74. Madibo), Aleldin - Alravi, Al Hajdos, Kuki – Ali.

SRBIJA: Rajković (od 46. Svilar) – Milenković, Nastasić (od 46. Veljković), Pavlović – Lazović (od 76. Radonjić), Maksimović (od 63. Račić), Gudelj (od 56. Lukić), Birmančević (od 56. Živković) – Đuričić – Jović, Vlahović.

Komentari (0)

Sport