Fudbal

Dragan Stojković zadovoljan posle Katara: Raduje me pametna igra

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2021

-

09:50

Dragan Stojković zadovoljan posle Katara: Raduje me pametna igra
Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Srbije u jednoj raspucanoj noći pobedila je Katar 4:0 (Kouki autogol, Jović, Vlahović, Milenković) u prijateljskom meču odigranom u Mađarskoj i najavila da bi u naredna dva duela protiv Luksemburga (4. septembar u Beogradu) i Irske (7. septembar u Dablinu) mogla da osvoji šest bodova i ostane u trci za jedno od prva dva mesta u grupi kvalifikacijama za Mundijal 2022. u Kataru.

„Rezultat je dobar, moglo je još golova da se postigne. Međutim, naša očekivanja i težnje pred dva kvalifikaciona meča ne bi se promenila i da je ishod bio drugačiji“, istakao je selektor "orlova" Dragan Stojković. 

Bilo je perioda dobrog presinga iz koga u se stvarale polukontre i kontre koje su raspoloženi Filip Đuričić, Dušan Vlahović i Luka Jović pretvarali u šanse, polovinu u pogotke.

„Bilo je mnogo lepih akcija, trke i pametne igre. To me raduje. Momci su protiv Katara pokazali ozbiljnost. Rekao sam im na sastanku da meč nema takmičarski značaj, ali je kao i svaki drugi važan. Iskazali su spremnost da se borimo i izgaramo iz minuta u minut, a golovi su posledica kvaliteta, jer smo bolji od Katara“.

 

 

Osvrnuo se Stojković i na šokantnu pobedu Portugalije nad Irskom u nadoknadi vremena (2:1).

„To sam čuo i apsolutno me ne zanima. U Lisabon ćemo ići da pobedimo Portugalce, tako da me ne interesuje šta su uradili, ali su očigledno imali mnogo sreće. Ne znam kakva je utakmica bila, međutim, bez obzira na sve, ne zanimaju me druge selekcije. Samo Srbija“, ponovio je stav koji je od prvog dana zauzeo selektor "orlova".

Golman Mile Svilar i krilni vezista Veljko Birmančević debitovali su za nacionalni tim i potpuno su opravdali poverenje.

Komentari (0)

Sport