Fudbal

Prelazni rok Zvezdinih rivala u Ligi Evrope: Braga, Ludogorec i Mitjiland bez većih promena

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2021

-

16:38

Prelazni rok Zvezdinih rivala u Ligi Evrope: Braga, Ludogorec i Mitjiland bez većih promena
Aleksandar Katai - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Braga, Ludogorec i Mitjiland, rivali crveno-belih u grupi F Lige Evrope uglavnom su zadržavali kostur ekipa iz prošle sezone i samo su ojačavali konkurenciju na pojedinim pozicijama.

Tako je, bar na papiru, favorit Braga pojačala ofanzivu a uglavnom je prodavala igrače iz defanzive. Ofanzivci, Brazilac Lukas Miniero, zatim Juri Madeiroš iz Nirberga, odlični Španac Mario Gonzales iz Viljareala brzo su se uklopili u sastav trenera Karlosa Karvahala i zauzeli mesto u startnoj postavi. Braga je imala poprilično veliki roster, pa je na prodaji igrača inkasirala ovog leta 18 miliona evra, a uložila samo 4,8 miliona. Braća Orta su najveće uzdanice, Rikardo je i veoma efikasan ove sezone dok je Andre "prva violina" i glavni kreator.

Bugarski prvak Ludogorec je ojačao defanzivu. Doveli su dvojicu centralnih defanzivaca Verdona i Plastuna (vratio se u klub), od Gorice je kupljen golman Kristija Kalina koji je dobro branio u kvalifikacijama. Doveli su veoma dobrog krilnog igrača Kirila Despotova iz Kaljarija, kao i Tekpeteja iz Šalkea. Prodali su špica Svirčoka, otišli su veterani Đakov i Kešeru, Moci i Stojanov su se penzionisali. Ludogorec koji je gostovao na Marakani pre tri godine više nije isti. Navijači Zvezde pamte samo Sisinja, Vandersona koji se uzgred povredio i povratnika Plastuna.

profimedia

 

 

Danski Mitjiland je kupovao ovog leta u Brazilu. Za mladog napadača Maronija platili su Atletiku MG 4,5 miliona evra, vezni igrač Čarls je stigao iz Seare za 1,5, a štoper Žuninjo iz Palmeirasa za 1,6 miliona evra. Stigli su Tomson i Dalsgard  iz Brentforda. Klub je uložio 6,6 miliona evra, ali je tradicionalno zaradio dobro - skoro 20 miliona evra. Defanzvni vezista Onjeka prodat je Brentfordu za 10 miliona evra, krilo Drejer Rubinu za 7, Adana je dala milion za Akintolu, Nikolaisen, Šolc i golman Hansen su doneli još 1,5. Trener Bo hendriksen na raspolaganju ima mnogo igrača, desetak iz sopstvene omladinske škole.

Letnji prelazni rok:

Braga

Došli: Medeiroš (Nirnberg), Mineiro (Šapakoense), Mario Ganzels (Viljareal), Esgaio (Belenenseš), Oliverira (Eibar), Čikinjo (Benfika, pozajm), Leite (Porto, pozajm), Jan Kouto (Mančester siti, pozajm), Bruno Viana (Flamengo).

Otišli: Esgaio (Sporting), Samu Kosta (Almerija), Franseržio (Bordo), Sing (Kopenhagen), Riler (Al Feiha), De Souza (Žil Visente), Novais, Borha (Alanja), Fonte (Estoril Praia), Niko Gaitan (?), Ze Karlos, Kunja (Žil Visente), Santos (Moreirtense), Lukić (Hr. Dragovoljac), Kaju (Aris Limasol), Vilson (Vizela).

Ludogorec

Došli: Despotov (Kaljari), Verdon (Alaves), Plastun (Gent), Tekpetej (Šalke), Kalina (Gorica), Pad (Groningen), Gonkalves UŽil Visente), Rotariju (Astana), Pinas (Den Hag, Šou (Lil).

Otišli: Svirčok (Pjast), Biton (Makabi TA), Kovačev (Arda), Đakov (Pirin), Grigore (Rapid), Renan (?), Kešeru (FCSB), Moci, Stojanov (završili karijeru), Jusein (Beroe), Aniset (?), Brandao (CRB), Iliev (?), Žoržinjo (Visla Plok).

Mitjiland

Došli: Maroni (Atletiko MG), Žuninjo (Palmeiras), Šarls (Seara), Tompson, Dalsgard (Brentford).

Otišli: Onjeka (Brentford), Drejer (Rubin), Akintola (adana), Nikolaisen (Tuluz), Šolc (Urava), Hansen (arhus), Rutikanga (Tisted), Ailton (Pafos), Andersen (Bran), Džordž (Lozana).

Komentari (0)

Sport