Fudbal

Prelazni rok Partizanovih rivala u Ligi Konferencija: Belgijanci slabiji nego prošle sezone

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2021

-

17:11

Prelazni rok Partizanovih rivala u Ligi Konferencija: Belgijanci slabiji nego prošle sezone
Gent - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan će u B grupi Lige konferencije za rivale imati belgijski Gent, kiparski Anortosis i estonsku Floru i čini se bar prema prelaznom roku i dosadašnjem toku sezone da im je najveći rival slabiji nego prošle sezone.

Gent je prošle sezone doživeo fijasko u Ligi Evrope, Crvena zvezda ga je u oba meča pobedila, pa su ovog leta napravili pravi restart. Ovaj klub inače važi za razvojni kome je mnogo važnije da formira i proda igrača dalje nego da ostvaruje neke velike rezultate. Tako je klub napustio najbolji igrač Roman Jaremčuk, prodat je u Benfiku i to za 17 miliona evra. Odlični bezni igrač Dorš je završio u Augsburgu za 7 miliona, Klajndinst u Hajdehajmu za 3,5 miliona, a na kraju su inkasirali 31,2 miliona od prodaje. 

Uložili su samo 10 miliona evra, najviše u štopera Okumu (3,5). Napadači Bruno, za koga su platili dva miliona Varegemu, Bajo (Seltik) i naš dvometraš Darko Lemajić (RSF) trebalo bi da odmene Jaremčuka, koji je bio golgeter tima. Trener Hans Vanhazenbruk i dalje se uzda u iskustvo Ođiđija Ofoe, Bezusa, golmana Bolata i Ngađua.

MN Press

 

 

Kiparski Anortosis, prvi rival Partizana je dobro pazario ovog leta, dovođenje iskusnih ofanzivaca, Irca Kaja Lafertija i Grka Lazarosa Hristodulopulosa, kao i Slovenca Denisa Popoviča bili su pun pogodak. Oni su i rešili dvomeč sa Berševom koja je i bila favorit u plej-ofu. Iz AEK-a je pozajmljen i naš napadač Miloš Deletić, tako da uz Gruzijca Hačaravu Kiprani imaju više izbora u napadu. Trener Timur Kecbaja napravio je tim veterana, ali koji još uvek može da pomrsi račune bilo kome ako se potcene.

Flora je uglavnom tim formirala zimus, njima se liga bliži kraju pa nisu ojačavali tim koji je eliminisao Omoniju pa Šamrok. Trener Jirgen Hen formiao je tim od Estonaca a ove sezone se posebno istakao Rauno Sapinen koji je sa 14 golova drugi strelac lige.

Gent

Došli: Okumu (Elfsborg), Bruno (Zulte Varegem), Hjulsagar (Ostende), Bajo (Seltik), Lemajić (RFS), Mbodžo (Sen Tron), Sar (Kortrijk), Operi (Šateru).

Otišli: Jaremčuk (Benfika), Dorš (Augsburg), Klajdinst (Hajdehajm), Dežere (Tuluz), Plastun (Ludogorec), Smit (Sent Pauli), Kvilitaja (APOEL), Kosemans (Anderleht), Arslanagić (Gectepe), Andrijašević (ZJ FC), Mbajo (Kortrijk), Mohamadi (?)

Anortosis

Došli: Antoniadis (AEK Larnaka), Hristodulopulos (Atromitos), Laferti (Kilmarnok), Rusias (Ermis), Avram (AEK), Deletić (AEK Atina), Arajuri (Pafos), Popovič (Ćingdao), Varda, Ninua (PAOK).

Otišli: Selin (Desna), Okriašvili, Daušvili (APOEL), Vrgoč (Panatolikos), Pileas (Etnikos), Margaka (Nea Salamina), Mica (Berševa), Stijlijanu (Doksa), Manias, Galicios (?).

Flora

Došli: Smirnov (TJK), Grinvald (Flora U21).

Otišli: Paplavskis (JK Vinjandi)

Komentari (0)

Sport