Fudbal

Laporta ne odustaje od Superlige: Ovo takmičenje će se sigurno igrati

Komentari

Autor: Euronews

07/09/2021

-

09:41 >> 10:11

Laporta ne odustaje od Superlige: Ovo takmičenje će se sigurno igrati
Laporta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prwedsednik Barslone Žoan Laporta smatra da UEFA nema snagu ni argumentima kojima bi mogla da spreči formiranje Superlige Evrope u kojoj bi učestvovali najjači i najbogatiji evropski klubovi.

"Ideja Superlige i dalje živi i ona će sigurno biti realizovana. UEFA ne može da spreči njenu organizaciji i sud će presuditi u našu korist", poručio je Laporta, a prenose svetski mediji, i dodao:

"Jeste, engleski klubovi su podlegli pritisku i povukli se iz našeg takmičenja, ali oni su veoma važan deo ovog projekta. Formiraćemo takmičenje koje će biti zanimljivo i profitabilno i od kojeg će svi imati samo dobit.

Podsećanja radi. Barselona, Real Madrid i Juventus su glavni zagovornici ideje da se formira zatvoreno takmičenje rezervisano samo za najbogatije klubove, ali je UEFA tu ideju sasekla u korenu.

Pored pomenuta tri klubova za igranje u Superligi Evrope su bili planirani i Mančester junajted, Liverpul, Mančester siti, Čelsi, Totenhem, Arsenal, Milan, Inter i Atletiko Madrid, ali su svi oni odlučili da se povuku.

Komentari (0)

Sport