Fudbal

Bivša zvezda Serije A se vraća fudbalu u 46 godini: Frančesko Flaki ponovo na terenu

Komentari

Autor: Euronews

08/09/2021

-

14:32 >> 14:49

Bivša zvezda Serije A se vraća fudbalu u 46 godini: Frančesko Flaki ponovo na terenu
Bivša zvezda Serije A se vraća fudbalu u 46 godini: Frančesko Flaki ponovo na terenu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši igrač Sampdorije Frančesko Flaki vratiće se fudbalu nakon dvanaestogodišnje suspenzije zbog konzumiranja kokaina.

Flaki je bio udarna vest 28. januara 2007. godine, pa još udarnija vest 2009. jer je kao legendarni napadač Sampdorije zbog dva pozitivna doping testa na kokain bio kažnjen prvo sa dve, pa zatim i sa 12 godina izbacivanja iz fudbala.

Danas je Flaki drugi čovek, a u 46. godini, na nagovor predsednika petoligaša Sinje 1914, Andree Balerinija, trener mlađih kategorija Frančesko planira da ponovo navuče kopačke i izađe na teren.

"Sve je počelo kao šala, ali je sada ozbiljno. Andrea me stalno provocirao "Ne može da igraš više, mnogo si star". Nisam izašao na teren 12 godina, meni se na početku gadilo i da gledam ovaj sport, ali ja sam čovek fudbala, to je moj život, emocija i iskreno mnogo mi je nedostajao", istakao je Flaki za "BBC".

Uveliko trenira i uskoro će na teren.

"Treniram istim tempom kao ostali igrači. Pritisak je sasvim drugačiji, ali onaj osećaj u svlačionici sa saigračima je isti. Znam da sam pravio greške u prošlosti i rigorozno sam kažnjen zbog toga. Isto tako znam da nisam brz kao nekada, ali sam spreman da dam 100 odsto za tim i pomognem timu. U isto vreme želim da im pokaže koliko je fudbal divan i šta bi sve mogli da bace kao što sam ja to učinio", objasnio je Flaki.

 

 

Sa 110 golova na 280 mečeva, Flaki je 2007. godine bio treći najbiolji strelac Sampdorije, odmah iza Roberta Manćinija i Đanluke Vijalija. Međutim, prvo je na meču protiv Milana 28. janauara 2007. godine bio pozitivan na kokain i zaradio je dvogodišnju suspenziju. Po povratku je zaigrao za Empoli, pa Brešu u čijem je dersu decembra 2009. ponovo bio pozitivan na kokain. Tada je dobio 12 godina suspenzije.

Flaki je neoficijalno radio kao trener mlađih kategorija u klubu Sinja 1914, kod prijatelja Andree Balerinija. Uz to je držao dva restorana u Firenci, dobro zarađuje od tog posla. 

"Nisam žrtva, pravio sam greške i stalno govorim drugim ljudima da ne ponavljaju moje postupke. Lako je kritikovati spolja, samo ljudi koji me poznaju znaju da sam i danas ista osoba koja je bila i sa 20, 30 godina. I pružali su mi bezrezervnu podršku. Život je pun neočekivanih situacija. Ono što me ispunjava je poverenje roditelja čiju decu učim fudbalu, a težim da ostanem deo fudbala", rekao je Flaki.

Komentari (0)

Sport