Fudbal

Stanković pred Bragu i Ligu Evrope: Ne igrajte se sa mojom inteligencijom, neće biti lako

Komentari

Autor: Euronews

15/09/2021

-

15:24

Stanković pred Bragu i Ligu Evrope: Ne igrajte se sa mojom inteligencijom, neće biti lako
Dejan Stanković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Dejan Stanković optimista je uoči početka Lige Evrope i utakmice sa Bragom u Beogradu.

Zvezda će u četvrtak od 18 i 45 na stadionu "Rajko Mitić" igrati protiv portugalskog predstavnika u prvom kolu Grupe F.

"Domaći teren je velika i lepa prednost, ali i velika obaveza, da pred svojim navijačima odigramo dobru utakmicu sa izvanrednim protivnikom. Kada je izvučena grupa, svi su komentarisali da je lako. Nije lako. Braga je četvrta, peta ekipa u Portugalu, poslednjih 10-ak godina je u evropskim takmičenjima. Ne bih voleo da se neko igra s mojom inteligencijom i da kaže da je lako, jer nije lako. Znamo protiv koga igramo, koliko su talentovana, organizovana i brza ekipa u tranziciji. Čeka nas lep posao, dobra utakmica i presrećan sam zbog toga što će biti pun stadion", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

"Iskustvo je na našoj strani. Znamo gde su nam boljke i koji nam je kvalitet. Gledaćemo da sakrijemo mane. Pauzu smo iskoristili na fenomenalan način. Pun sam optimizma, ali želim da prihvatim pametan, ne glup rizik", dodao je trener crveno-belih.

Pored Zvezde i Brage, u grupi su još Midtjiland i Ludogorec.

Stanković je ocenio da su to teži rivali od onih od prošle sezone, kada su protivnici bili Gent, Slovan i Hofenhajm.

"Mnogi će reći da pravim odstupnicu. Ali, pričam realno. Ova grupa je kvalitetnija nego ona što je bila prošle godine. Ne možemo da upoređujemo na primer Bragu i Hofenhajm, jer su to različite kulture fudbala. Mislim da je ova grupa sigurno kvalitetnija", rekao je Stanković.

Istakao je da je zadovoljan kako je njegova ekipa reagovala posle ispadanja iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Sada kada igramo grupnu fazu ima mnogo manje pritiska. Jedan cilj je ostvaren. Igramo sada dve lepe utakmice, ali ne i ključne. Ima posle njih još 40-ak. Mogu da daju vetar u leđa, da imamo jače samopouzdanje", kazao je Stanković.

Zvezda neće moći da računa ma Milana Pavkova, a očekuje se da ga na mestu prvog špica zameni El Fardu Ben.

"Zvezda je takav klub da može da kaže da može bez svakoga. Krivo mi je zbog Pavkova, taman je uhvatio zalet, i u najlepšem momentu... Ali, to je sastavni deo fudbala. Bez svakako moramo i možemo, a njega sa raširenim rukama čekamo da se vrati. Ko god da bude igrao umesto njega, zna za koga i protiv koga igra", rekao je trener Zvezde.

Saglasan sa trenerom bio je prvotimac crveno-belih Mirko Ivanić, koji je dodao da se nada da će ova sezona u Evropi biti najuspešnija u njegovoj karijeri.

"Može da bude, nadam se da će biti. Stvorila se slika da ova grupa uopšte nije teška i da ćemo lagano da izađemo iz nje. Često mi to dobace i ljudi na ulici. To, stvarno, nije tako. Svesni smo protiv koga igramo i da će biti sve, samo ne lagano. Braga je odlična ekipa, ali verujem da možemo da pobedimo ako budemo na maksimumu", rekao je Ivanić.

Komentari (0)

Sport