Fudbal

Predrag Jokanović upozorava: Braga je veoma opasna i brza ekipa

Komentari

Autor: Euronews

15/09/2021

-

22:11

Predrag Jokanović upozorava: Braga je veoma opasna i brza ekipa
Braga - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde će u četvrtak dočekati Bragu na Marakani u prvom kolu grupne faze Lige Evrope.

Srpski trener, Predrag Jokanović već godinama živi i radi u Portugalu, tako da odlično poznaje tamošnji fudbal, te je prokomentarisao i ekipu Brage:

''Po mom mišenju, Braga lagano prolazi grupu, najverovatnije kao prva, jer je favorit broj jedan. Naravno, navijam da i Zvezda prođe pošto Lugodorec nije kao pre, dok se sa Dancima nikad ne zna, možeš da ih pobediš sa 5:0, a možeš i da izgubiš 3:0. Oni su čudni'', kaže Jokanović, pa nastavlja o Bragi:

 

 

''Kada protivnik izgubi loptu na sredini, imaju mnogo opasnu kontru. Umeju da naplate svaki propust rivala. Što bi se reklo, tada pucaju sa svih strana, uleću u protivnički šesnaesterac kao strele. Još je beogradska "Marakana" velika, pa kada se razlete... Nikako ih ne smete pustiti da nametnu svoj stil, možda bi bilo bolje da im se i da lopta, jer tada nisu tako ubojiti.

Ipak, Predrag ističe da Zvezda šansu treba da traži u slabijoj odbrani portugalskog tima: 

''Doveli su Diega Leitu na pozajmicu iz Porta. On i Paulo Olivera su tip defanzivaca koji su dobri u duelima i skoku, ali su sporiji. Siguran sam da bi voleli više da čuvaju Pavkova nego nekog ko je brži. Da je ostao Falčineli, napravio bi im probleme. Treći centarhalf Raul je prava pretnja kod prekida, jedne godine u Maritimu je dao 12 golova. Takođe, golman Mateus je standardan već četvrtu sezonu i nije mu lako dati gol''.

Komentari (0)

Sport