Fudbal

Liga šampiona: Šerif i dalje zakon u Tiraspolju, Borusija slavila u Istanbulu

Komentari

Autor: Euronews

15/09/2021

-

20:51 >> 21:04

Liga šampiona: Šerif i dalje zakon u Tiraspolju, Borusija slavila u Istanbulu
Šerif Tiraspolj - Copyright Tanjug/(AP Photo/str)

veličina teksta

Aa Aa

Teren u Tiraspolju postaje neosvojiva tvrđava za timove iz Evrope. Moldavski Šerif, debitant u Ligi šampiona, nastavio je sa pobedama, u prvom kolu, savladao je Šahtjor rezultatom 2:0 (1:0).

U 16. minutu Adama Traore je sjajno reagovao posle centaršuta Kristijana i doneo vođstvo domaćinu. Nastavili su Moldavci  sa dobrom igrom i u nastavku, u 62. minutu Kristijano je još jednom idelano asistirao a Momo Jansana na petercu zahvatio loptu glavom i smestio je u mrežu za konačnih 2:0.  

 Iznenađenja nije bilo u Istanbulu, Borusija iz Dortmunda stigla je do dva gola prednosti,  u nadoknadi veremna koje je trajalo sedam minuta domaćin je smanjio preko Montera ali nije imao snage da izbegne poraz.

 

 

 Na visini zadatka je bio napadački tandem ekipe iz Dortmunda, Džud Belingem i Erling Haland. U 20. minutu, mat u tri poteza gostiju, sjajno su kombinovali po levoj strani, Munie je iz prve proigrao Belingema koji je primio loptu i udarcem iskosa poslao je u mrežu - 0:1.

Engleski tinejdžer je ovim pogotkom postao najmlađi strelac u istoriji Lige šampiona, sa 18 godina i 78 dana. Za sedam dana pretekao je Kilijana Mbapea koji je držao rekord kao igrač Monaka.

U nadoknadi vremena prvog poluvremena posle solo akcije Belingema po levoj strani i povratne do neumnoljivog Halanda, Dormund je vodio sa 2:0. U nastavku je Belngem propustio još jedan zicer, Knauf je pogodio prečku, promašaji koji su mogli skupo da koštaju goste u finišu meča kada je Montero smanjio na 2:1.  

Komentari (0)

Sport