Fudbal

Zvezdin test protiv Brage u prvom kolu Lige Evrope

Komentari

Autor: Euronews

16/09/2021

-

13:28

Zvezdin test protiv Brage u prvom kolu Lige Evrope
Fudbaleri Crvene zvezde - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Crvene zvezde će u četvrtak (18.45, TV Arena Sport 1) dočekati ekipu Brage u prvom kolu grupne faze Lige Evrope.

Crveno-beli su se kvalifikovali savladavši ekipu Kluža ukupnim rezultatom 6:1. Prva utakmica na Marakani završila se ubedljivom pobedom domaćina, 4:0. Drugi meč u Rumuniji takođe je pripao ekipi Dejana Stankoviča koja je slavila sa 2:1. Junak tih mečeva, Milan Pavkov, nažalost, neće biti u konkurenciji za meč protiv Brage, jer je zadobio povredu kolena u meču domaćeg prvenstva protiv ekipe novosadskog Proletera:

''Dobro je da možemo da igramo bez svakoga, a to ne znači da se odričemo Pavkova. Taman je uhvatio zalet, odigrao četiri, pet utakmica za redom. To je sastavni deo fudbala, bez svakoga moramo i možemo, a raširenih ruku ga čekamo da se vrati. Ko god ga zameni zna za koga igra i protiv koga igra", rekao je Stanković.

Čini se da nema drugih kadrovskih problema u redovima srpskog šampiona, pa se očekuje da protiv Brage izađe u sledećem sastavu: Borjan, Gajić, Degenek, Dragović, Rodić, Sanogo, Kanga, Katai, Ivanić, Ben, Dioni/Živković.

Jedina nedoumica bi trebalo da je na poziciji centralnog napadača. Loi Dioni je stigao ovog leta iz francuskog Anžera, ali nije prikazao potreban kvalitet koji bi ga učvrstio u startnoj postavi i dao mu status prvog napadača ekipe. Rišairo Živković je doveden upravo iz tog razloga što Zvezda ima problema sa tom pozicijom. Holanđanin srpskog porekla se ističe svojom brzinom i prodornošću, ali je vremenom očvrsnuo i kalio se u engleskom prvenstvu, u dresu Šefild junajteda, pa se čini da bi mogao da odgovori poziciji ''devetke''.

Sa druge strane, Bragi i ne ide baš tako sjajno u tamošnjem prvenstvu. U prošlom kolu nisu uspeli da trijumfuju protiv Pasoš Fereire, što je navijačima zaista teško palo. Ruku na srce, trener ekipe, Karlos Karvaljal, je na tom meču odmarao nekoliko prvotimaca, desnog beka, Fabijana Silvu i vezistu Galena, koji su ušli u drugom poluvremenu, a kasnije je ubacio i napadača Španije, Abela Ruiza.

Ipak, predsednik kluba, Antonio Salvador, istakao je da njegov tim ima velike ambicije u Evropi:

"Očekivanja su visoka, krećemo ovo evropsko takmičenje sa verom u sebe i u naš potencijal. Braga ima istoriju u ovom takmičenju, redovno je član grupne faze i skoro uvek je prolazila dalje. Iako u našoj grupi nema velikih imena, grupa je veoma teška, ujednačena. Crvena zvezda je teoretski najteži rival sa kojim ćemo se suočiti, ali znamo naš kvalitet i koliko vredimo. Spremni smo za utakmicu i nadamo se pobedi".

Očekuje se da Braga izađe u sledećem sastavu: Mateus, Leite, Tormena, Oliveira, Kouto, Al Musrati, Andre Horta, Martins, Ruiz, Rikardo Horta, Gonzales

U drugom meču grupe F sastaće se Mitjuland i Ludogorec sa početkom u 18.45.

Komentari (0)

Sport