uživo

Crvena zvezda pobedila Bragu 2:1 u Ligi Evrope: Rodić i Katai doneli prvu radost

Komentari

Autor: Euronews

16/09/2021

-

20:50 >> 20:52

Crvena zvezda pobedila Bragu 2:1 u Ligi Evrope: Rodić i Katai doneli prvu radost
Rodić i Katai - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sjajan start Crvene zvezde u Ligi Evrope, protiv Brage, favorita F grupe, ostvarena je pobeda od 2:1 (0:0), potpisana golovima Milana Rodića u 75. i Aleksandra Kataija iz penala u 85. minutu. Braga je imala kontrolu u većem delu meča, ali kao i crveno-beli nedostajalo im je bolji završni pas. Uspeli su samo da preko Galena da šokiraju 25.000 navijača na Marakani 60 sekundi posle gola Rodića.

Crveno-beli su osvojili tri boda, ali i dva boda za klupski koeficijent kao i 630.000 evra za pobedu u Ligi Evrope. A, nije bilo lako jer je Braga veoma dobra ekipa, organizovana koja je imala više šuteva (16/13), ali njeni igrači nisu bili konkretni kao što to umeju. Zvezda se kvalitetno branila, možda svesno povukla tražeći kontre, ali je imala i peha: prvo se povredio Ben u 38. minutu, a zatim je i Rišairo pokazao da nema snage.

I baš taj detalj, ulazak Nenada Krstičića umesto Holanđanina doneo je Zvezdi reavnotežu. Prvo u veznom redu, a zatim i otresitost u napadu. Velika šansa Dionija i korner bili su uvod u vođstvo Zvezde. Kanga je perfektno centrirao a Milan Rodić sa 10 metara maestralno šutirao glavom i poslao loptu u sam ugao. I onda nije prošlo 60 sekundi kad je usledio šok. Seku Sanogo je poslao poprečnu loptu na 20 metara od gola pravo Galenu u noge, a ovaj je sa 18 metara pogodio mrežu. 

MN Press

 

 

Ipak, to nije preskupo koštalo, Tormena je srušio Mirka Ivanića a Katai je sa bele tačke u 85. minutu potpisao veliku pobedu prvaka Srbije.

Zvezda je sjajno otvorila Ligu Evrope, u Danskoj su Midtjeland i Ludogorec remizirali 1:1 pa su crveno-beli na vrhu. U narednom kolu 30. septembra Zvezda gostuje u Bugarskoj.

Uživo, Crvena zvezda - Braga 2:1

Kraj meča

Veliko slavlje Crvene zvezde, na premijeri F grupe Lige Evrope ostvarena je velika pobeda nad Bragom 2:1 golovima Milana Rodića u 75. i Aleksandra Kataija iz penala u 85. minutu.

90+2: Zvezda se brani, još dva minuta do kraja, ali Braga ne može da reaguje.

89. minut: brani Borjan šut Rikarda Orte. Stanković je ojačao odbranu, navijači pružaju podršku igračima da izdrže još pet minuta.

85. minut GOOOL Zvezda vodi 2:1: Katai je siguran sa penala.

83. minut: penal za Crvenu zvezdu. Tormena ruši neoprezno Mirka Ivanića. Sudija Biton je odmah pokazao na belu tačku, konsultovao je VAR koji je potvrdio odluku.

76. minut Braga izjednačuje na 1:1: Neverovatna greška Seku Sanoga, poprečnu loptu je poslao na 20 metara od Borjana pravo u noge Galena koji pogađa sam ćošak mreže Crvene zvezde. Šteta.

75. minut GOOOL, Zvezda vodi 1:0: Milan Rodić pogađa mrežu Mateusa. Gelor Kanga je sjajno izveo korner, Rodić odlično skočio i sa desetak metara pogodio mrežu.

MN Press

 

 

74. minut: Kolosalna prilika za Zvezdu, lopta se posle prodora Ivanića odbila na 16 metara, Dioni je prvi stigao ali je šutirao u Mateusa. Lopta je otišla u korner

72. minut: Zvezda je ulaskom Krstičića uspostavila kontrolu na sredini terena, pa je time češće na polovini Brage. Nažalost, nema pravih prilika,.

65. minut: Krstičić menja neprimetnog Živkovića, Zvezda se vraća u svoju standardniju formaciju, sa Sanogom, Krstičićem i Kangom u vezi, a Ivanićem, Kataijem i Dionijem u napadu.

63. minut: Portugalci su bolji rival, ali Mirko Ivanić je imao najbolju situaciju za Zvezdu do sada. Prošao je po levoj strani, šutirao iskosa ali se lopta od bloka odbila u malu mrežu sa spoljne strane. Šutirao je zatim i Kanga a Mineio je sa 25 metara pogodio prečku.

55. minut: Braga je čini se odlučnije ušla u drugi deo meča, diktiraju ritam, ali od četiri šuta u drugom delu nijedan nije bio ni blizu okvira gola Borjana. Srpski tim deluje nervozno, nema protiv igru na otvaranju.

47. minut: Braga je izvela dva vezana kornera bez opasnosti po Borjana.

Krenuli su igrači Brage sa centra, promena u timovima nema. Sem one koju je Stanković prinudno izvršio u 38. minutu kada je povređenog Bena zamenio Dioni.

Prvo poluvreme 0:0

45. minut: Velika prilika za Bragu, sjajno je Rikardo Orta petom uposlio Pijazona, a na pet metara od Borjana je maestralno uklizao Dragović i spasao tim najgoreg. Iz kornera Galeano je pogodio Borjana, pa je na poluvremenu 0:0.

43. minut: Obe ekipe smisaono dođu do 20 metara od gola, ali za sada nema završnog pasa, pa smo zato videli smao jedan mlak put u okvir gola u izvedbi Aleksandra Kataija. Orta je šutirsoa tri puta preko gola, ali zabrinjava što je uvek bio bez bloka. Sve je egal u prvom delu, pa i rezultat. Kraj prvog dela, ima dobrog tempa, poteza, ne i šansi.

MN Press

 

 

38. minut: Ništa se na Marakani nije promenilo, šansi i dalje nema, ali problem za Zvezdu može da predstavlja povreda El Fardu Bena. Izgleda je povredio preponu. Ušao je Loi Dioni umesto njega. Peh za crveno-bele jer su posle Milana Pavkova izgubili i drugog golgetera.

32. minut: Izjednačenje u Danskoj, Ludggorec je golom Despotova izjednačio protiv Midtjelanda na 1:1.

30. minut: Dve dobre akcije Crvene zvezde ali bez rezultata. Katai je mogao brže da šutira, ali nije pa je bio izblokirao, dok je udarac Gelora Kange sa 25 metara otišao nekoliko metara pored gola. Braga ima nešto veći posed lopte do sada (57 odsto), više šuteva (5/4) ali ne i udarac u okvir gola.

22. minut: Prva velika prilika na meču i promašaj Rikarda Orte. Bila je to brza trazicija gostiju, Dragović je sprečio dodavanje a Rikardo Orta sa 13 metara šutirao je preko gola. Nije prošlo ni 60 sekundi a šansu je imala i Zvezda. Benov šut je bio izblokiran a lopta je za malo otišla pored stative u korner.

20. minut: Dinamična utakmica, ali još uvek nema pravih prilika. Obe ekipe drže se taktičkih zadataka, vreba se greška da se dođe do tranzicije i prave prilike. 

15. minut: Igra se dinamično, ali bez previše rizika jer svaka greška može skupo da košta kao ona Ivanićeva iz 12. minuta kada je izgubio loptu na 20 metara od Borjana. Srećom, Dragović je bio najviši u skoku pa gosti nisu gosti ugrozili gol Zvezde. Ne libe se igrači Brage da šuitiraju sa distance, Rikardo Orta je bio neprecizan sa 23 metra. 

8. minut: Ofanzivan početak na obe strane, Stanković je samim izborom igrača najavio da će rizikovati. Rišairo je naizgled centralni napadač, ali on i Ben faktički su najbliži golu Brage. 

3. minut gol u Danskoj: Midtjeland je poveo protiv Ludogoreca Isaksena.

1. minut: Nije prošlo ni 30 sekundi a viđena je prva šansa za Zvezdu. Golman Mateus je loše procenio poziciju Gobeljića, napustio je gol, ali centaršut desnog beka Zvezde nije uspeo Živković da pošalje ka mreži.

Meč je počeo, Crvena zvezda je krenula sa centra.

MN Press

 

Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0)

Strelci: Rodić u 75. i Katai u 85. iz penala za Crvenu zvezdu, a Galeno u 76. minutu za Bragu. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 24.671. Sudija: Džon Biton (Škotska). Žuti karton: Krstičić (C. zvezda), Mineiro, Ali Mustrati (Braga).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo (od 87. Pankov), Kanga - Ben (od 38. Dioni), Katai (od 87. Srnić), Ivanić - Rišairo (od 65. Krstičić).

Braga: Mateus - Fabijano (od 87. Kouto), Tormena, Oliveira, Leite - Mineiro (od 79. A. Orta), Ali Musrati, Galeno - R. Orta, Abel Ruiz (od 70. M. Gonzales), Piazon (od 79. Martins).

Grupa F Lige Evrope, prvo kolo

Crvena zvezda - Braga 2:1

Midtjeland - Ludogorec 1:1

Crvena zvezda od na stadionu "Rajko Mitić" u prvom kolu F grupe Lige Evrope igra meč protiv Brage.

Trener Dejan Stanković od nedelje je znao da protiv Brage neće moći da računa na Milana Pavkova zato je isprobavao nekoliko varijanti i odlučio se za ofanzivu jer će od starta na mestu centralnog napadača igrati Rišairo Živković. Holanđanin ima samo 45 minuta u dresu Zvezde, ali je Stanković procenio da bi on i Ben mogli da se rotirajući na mestu "devetke" izbore za bolje pozicije. Seku Sanogo će imati podršku Gelora Kange u srcu veznog reda.

 

 

Skautirali su crveno-beli rivala, tu tajni nema, znaju se vrline i mane pa se i time rukovodio Stanković pri izboru tima koji je malo jači na lopti i iskusniji.

S druge strane, šef struke Karlos Karvaljal promenio je formaciju, ali ne i ambicije. Sastav sa trojicom najboljih napadača Rikarodm Ortom, Špancem Abelom Ruizom i isksunim Lukasom Pijazonom jasno stavlja do znanja svima da u Beograd nije došao da kalkuliše i da se eventualno brani.

Komentari (0)

Sport