Fudbal

Početnička greška i bizaran autogol čuvara mreže Lacija donela Galatasaraju tri boda

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2021

-

11:33 >> 11:36

Početnička greška i bizaran autogol čuvara mreže Lacija donela Galatasaraju tri boda
Početnička greška i bizaran autogol čuvara mreže Lacija donela Galatasaraju tri boda - Copyright AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Meč prvog kola grupne faze Lige Evrope između Galatasaraja i Lacija, završen je minimalnom pobedom turskog tima, a utakmicu je obeležio golman Rimljana Tomas Strakoša, koji je bizarnim autogolom, doneo veliku radost domaćim navijačima u Istanbulu.

Sve do 67. minuta, mreže su mirovale a onda se desila neobjašnjiva situacija, koje je rešila pitanje pobednika. Prilikom bezazlenog centaršuta jednog fudbalera Galatasaraja u kazneni prostor Lacija, pomalo nespretno reagovao je igrač gostujuće ekipe Manuel Lazari, koji je u nameri da otkloni moguću opasnost, poslao loptu u visokom luku ka svom golu. Strakoša nije dobro procenio let i rotaciju lopte, pa umesto da je mirno uhvati, on ju je poslao u sopstvenu mrežu.

 

 

Albanski golman se odmah u neverici uhvatio za glavu, a među prvima koji mu je pružio podršku bio je srpski fudbaler Sergej Milinković – Savić.

Do kraja susreta Rimljani su pokušavali da anuliraju prednost domaćeg tima, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Sledeću šansu za pobedu u Ligi Evrope, Lacio će imati na svom terenu protiv Lokomotive iz Moskve, dok će Galatasaraj na megdan Olimpiku iz Marseja.

Komentari (0)

Sport