Fudbal

Slaba kolena fudbalera Barselone: Za četiri sezone 16 povreda i 1.806 dana odsustva sa terena

Komentari

Autor: Euronews

17/09/2021

-

14:25

Slaba kolena fudbalera Barselone: Za četiri sezone 16 povreda i 1.806 dana odsustva sa terena
FK Barselona - Copyright Tanjug AP/Masanori Takei

veličina teksta

Aa Aa

Poslednje četiri sezone čak 16 fudbalera Barselone zadobilo je povrede kolena zbog čega su sa terena odstustvovali čak 1.806 dana, prenela je španska "Marka".

Ovu rubriku je podstakla poslednja povreda Danca Martina Brajtvajta kome se predviđa čak četiri meseca pauze. Ima problem sa hrskavicom levog kolena i morao je pod nož. Zbog sličnih povreda odsustvovali su sa terena Ansu Fati, golman Andre Ter Štegen, kao i Filipe Kutinjo, koji se oporavio i zaigrao protiv Bajerna. 

Prošla sezona bila je posebno teška za Barsu sa ozbiljnim povredama kolena. Кao i u sadašnjem, počelo je bez Ter Štegena, operisanog na patelarnoj tetivi desnog kolena (78 dana odmora). Bila je povreda koja ga je naterala da ponovo stane na kraju prošle sezone (103 dana pauze). Zatim su usledili udarci, Ansua Fati (314 pauze) je slomio unutrašnji meniskus levog kolena, pa Kutinjo, koji je zbog povrede spoljnog meniskusa u levom kolenu pauzirao 242 dana.

Horor film je nastavljen sa Pikeom zbog istegnuća unutrašnjeg lateralnog ligamenta trećeg stepena sa povredom prednjeg ukrštenog ligamenta desnog kolena (87 dana), a zatim i uganuća unutrašnjeg lateralnog ligamenta desnog kolena (37 dana pauze).

Vague je operisao patelarne tetive desnog kolena i zadnje ukrštene ligamenate (276 dana pauze). Da i ne spominjemo povrede Usmana Dembelea, Umtitija i ostalih.

Barselonu su spopali problemi sa svih strana, trener Ronald Kuman radi, ćuti i ne kuka. Katalonci u ponedeljak od 21.00 čas igraju protiv Granade, a na listi povređenih je sve više igrača.

Komentari (0)

Sport