Uživo

Partizan vodio, Zvezda stigla do 1:1 u 165. večitom derbiju: Katai sprečio crno-bele da odu na +5

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2021

-

19:56 >> 20:01

Partizan vodio, Zvezda stigla do 1:1 u 165. večitom derbiju: Katai sprečio crno-bele da odu na +5
Derbi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Uživo, Partizan - Crvena zvezda 1:1

Kraj utakmice

90+4. minut: Kraj 165. večitog derbija, Partizan je vodio, imao kontrolu meča, šanse za pobedu, ali Zvezda je uspela da izjednači i da razlika posle ovog meča ostane samo dva boda.

90. minut: velika šansa za Partizan, Rikarda je nekako uspeo da izblokira Rodić, a Šćekić je potpom promašio loptu u petercu.

87. minut: Čudna slika na derbiju, kad je Zvezda u prvom delu bila bolja poveli su crno-beli, a kad se činilo da će crno-beli mlako održati pobedu Zvezda je izjednačila. Menig je šutirao, ali preko gola.

 

 

83. minut GOOL Zvezda izjednačuje 1:1: Aleksandar Katai je postao koban po Partizan u Humskoj. Kao i pre godinu dana, ovog puta ne iz penala, najbolji igrač Zvezde je maestrralni centaršut Milana Rodića pretvorio u izjednačenje.  

80. minut: prva prilika za Zvezdu u drugom delu, Falko je izveo prekid, a Katai glavom šutirao pored gola. Crveno-beli izgleda jedino ovako mogu da ugroze crno-bele.

78. minut: Partizan je sve bliži pobedi i begu na plus pet. Zvezda nema energiju, potpuno su istrošeni i nemoćni da nešto promene. Partizan lako kontroliše meč i čeka šansu da drugim golom zatvori pobedu.

70. minut: Slab ritam meča, Zvezda nema energiju da pritisne, Ivanićm i Katai su kao "izduvani baloni". Falko je ušao umesto Ivanića, a Šćekić umesto Natha.

66. minut: Menja krila Stanojević, ulaze Menog i Terzić, izašli su povređeni Lazar Marković i Nemanja Jović. Zvezda do sada nemoćna, bez načina kako da ugrozi gol Popovića. Izmene Stankoviću ništa nisu donele.

64. minut: maslo je nedostajalo Lazetiću da stigne do lopte pre golmana Popovića. Zdjelar je vratio kraću lotu golmanu Partizana, ali na sreću crno-belih sve se dobro završilo.

 

 

62. minut: Rikardo Gomeš propušta kolosalnu priliku za Partizan. Primio je loptu na sedam metara od gola, okrenuo se i šutio je levom pored stative. Imao je slobodnog Uroševića, ali se golgetrer tima odlučio da sam završi akciju i promašio je.

60. minut: preti opet Rikardo, sa 16 metara opet preko gola.

56. minut: pokušava Rikardo Gomeš sa preko 20 metara ali neprecizno. Stanković izvodi odličnog Erakovića i ubacuje ofanzivnijeg desnog beka Milana Gajića.

55. minut: Sada je Partizan taj koji kontroliše igru i rezultat, kod crveno-belih se vidi manjak veznog igrača. Lazetić je pokušao sa 15 metara, ali je bio izblokiran. Zvezda pokušava da prskoči sredinu terena.

49. minut: lopta je u mreži Zvezde, ali je sudija Simović svirao faul i konsultuje VAR. Procenio je da je Urošević faulirao Milana Rodića, tako da je gol Rikarda Gomeša poništen. Istorijski detalj derbija jer je prvi put korišćena VAR tehnologija.

 

 

Krernuo je Partizan sa centra, Partizan je u istom sastavu, dok je trener Zvezde iznenadio jer je umesto Krstičića uveo mladog napadača Marka Lazetića. Videćemo kako će proći ovo kockanje.

Kraj prvog poluvremena 1:0

45+1: Kraj prvog dela, vodi Partizan golom Natha. Zvezda je u prvih pola sata imala kontrolu, dve prilike preko Kataija i Dionija, ali igra se za golove. Borjan nije očekivao šut levom nogom, a poosle gola crno-beli su propustili dve šanse za 

45. minut: veklika šansa za Seku Sanoga posle prekida. Kanga je izveo odlično prekid, a vezni igrač crveno-belih je sa pet metara šutirao pored gola.

44. minut: Treća velika šansa za crno-bele, Urošević je dobio sjajan pas od Jovića, ali je umesto da šutira izabrao da asistira. Bio je na šest metara iskosa od Borjana. 

40. minut: druga prilika za Bibrasa Natha, ušao je sa leve strane ali je prilikom šuta bio izblokiran. Igrače Zvezde je gol paralisao, Partizana sada diktira tempo i želi da uveća prednost do kraja.

 

 

36. minut GOOOL Vodi Partizan 1:0: Prvi udarac Partizana ka mreži Crvene zvezde i odmah gol. Bibvras Natho je iskosa sa 17 metara šutirao levom nogom u bliži ugao i iznendaio Milana Borjana koji je mogaio i morao bolje da interveniše. Zvezda je igrala do sada, promašivala a Partizan je poveo.

31. minut: druga sjajna prilika za Crvenu zvezdu, posle centaršuta Milana Rodića sa leve strane Aleksandar Kataije je udarcem glavom sa šest megtara pogodio prečku. Zvezda bez sreće do sada. Izgledaju svežije crveno-beli, brži su, jači u duelima. Crno-beli su za sada zakazali.

 

 

30. minut: Nema uzbuđenja u Humskoj, nema rizika u igri, Partizan nema raspoloženih igrača za igru, nisu zapretili Borjanu za sada. Zvezda ima veću kontrolu meča.

22. minut: Sporiji tempo meča čini se više odgovraa Zvezde, mada je Partizan došao načina kako da zapreti. Rikardo Gomeš na leđima uvek ima Aleksandra Dragovića i od ishoda ovog duela se i dalje razvijaju napadi crno-belih. Ivanić je šutirao sa 16 metara, a nedovoljno jako da bi se savladao sigurni Popović.

15. minut: Partizan je za razliku od sva tri prethodna derbija koja je vodio prošle sezone Aleksandar Stanojević meč počeo bez poznatog presinga, što su iskusniji igrači Crvene zvezde do umeli da iskoriste i nametnu jednu kontrolu meča daleko od Borjana. Imali su i zicer preko Dionija. 

10. minut: Crno-beli su na startu bez rešenja za Zvezdinu igru, Katai je polukontru koju je povukao Ivanić završio novim udarcem. Ovog puta pored gola sa 18 metara.

6. minut: Zvezda sada pritiska, Dioni je omogućio Sanogu čisti na 20 metara od gola, ali je izostao udarac. Čini se do sada da Vujačić i Saničanin ne uspevaju da isključe Dionija.

 

5. minut: sjajna šansa za Loija Dionija, pogrešio je Saničanin, Francuz je bio sam na šest-sedam metara iskosa sa desne strane, ali mu je Popović sjajno odbranio.

3. minut: Žustar početak, Partizan standardno pritiska na centru i traži osvojenu loptu za tranziciju, ali nije uspeo da ih osvoji. Zvezda sa pojačanim veznim redom ima kontrolu u veznom redu, Katai je oprobao šut sa 20 metara pravo u Popovića. 

Sudija Novak Simović je označio početak 165. večitog derbija posle minuta ćutanja u počast Dušanu Dudi Ivkoviću, legendarnom košarkaškom treneru. Fudbaleri oba tima su izašli na teren sa majicama na kojima se poziva za pomoć nekadašnjem golmanu crno-belih Radovanu Radakoviću, a onda su igrači Zvezde krenuli sa centra.

Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0) u toku

Strelkac: Natho u 36. za Partizan, a Katai u 83. minutu za Zvezdu. Stadion Partizana. Gledalaca: oko 18.000. Sudija: Novak Simović (Lovćenac). Žuti karton: Saničanin, Zdjelar (Partizan), Kanga, Sanogo, Lazetić, Dioni (C. zvezda).

Partizan: Popović - Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić (od 88. Holender) - Marković (od 66. Menig), Natho (od 71. Šćekić), Jović (od 66. Terzić) - Rikardo.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković (od 55. Gajić), Dragović, Degenek, Rodić - Sanogo (od 78. Stanić), Krstičić (od 46. Lazetić) - Ivanić (od 71. Falko), Kanga, Katai - Dioni.

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde igraju od 18.00 časova na stadionu Partizana (TV Arena sport 1) 165. međusobni prvenstveni duel.

Crno-beli u ovaj duel ulaze kao lideru na tabeli Linglon Superlige i sa dva boda više od aktuelnog šampiona i u slučaju trijumfa bi se odlepili na "plus pet", što je u srpskom fudbalskom prvenstvu solidna prednost.

S druge strane, crveno-beli jure prvi trijumf u Humskoj još od februara 2016. godine i ukoliko u tome uspeju prvi put ove sezone će izbiti na čelnu poziciju na tabeli.

Crno-beli su u najjačem sastavu, s tim što se trener Stanojević odlučio da ponus bude Jović, pa je Kvinsi Menig ostao na klupi. Rikardo je imao određenih problema sa povredom zgloba ali je fit.

Trener Crvene zvezde je bez Milana Pavkova i El Fardu Bena izveo očekivan sastav. Igraće sa  u liniji i Strahinjom Erakovićem kao bonusom na desnom beku. U samom špicu će biti Loi Dioni.

Prošle sezone nije bilo gledalaca na stadionima zbog pandemije koronavirusa, danas je ima i to oko 17.000 koliko je po propisima moguće i atmosfera je ona prava fudbalska.

Treneri, Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković su imali određenih kadrovskih problema uoči ovog susreta, ali kako su i sami istakli, ko god da izađe na teren od njega se očekuje da pruži maksimum i opravda pruženo mu poverenje da nastupa u najjačem i najznačajnijem susretu srpskog fudbala.

"Znamo svi šta znači derbi, a navijačima posebno. Drago mi je što derbi dočekujemo u situaciji gde protivnik ne može pobedom da se odlepi i reši prvenstvo. Rikardo će biti u konkurenciji za tim, ali Danilo Pantić sigurno neće i zbog toga mi je žao. Igramo pred našim navijačima, osećamo pozitivnu energiju i nadamo se pobedi", rekao je Aleksandar Stanojević uoči meča, dok Dejan Stanković istakao:

"Derbi je nešto na šta Srbija treba da bude ponosna, pogotovo u poslednje vreme, jer kao što svi mogu da vide i Zvezda i Partizan krče put domaćeg fudbala da u Evropi imamo možda i dva učesnika u Ligi šampiona, ako ne to, onda bar skraćene kvalifikacije, gde će biti dosta lakše. Što se tiče nas, Ben je povređen, a pokušaćemo da osposobimo Pavkova da odigra bar neki minut, ali kao što sam rekao i pred Bragu - koga nema, bez njega se mora. Pobeda protiv Brage nam je donela sigurnost i optimista sam".

Komentari (0)

Sport