Fudbal

Bez pobednika u 165. "večitom derbiju": Zvezda i petu godinu bez trijumfa u Humskoj

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2021

-

19:56 >> 19:58

Bez pobednika u 165. "večitom derbiju": Zvezda i petu godinu bez trijumfa u Humskoj
Bez pobednika u 165. "večitom derbiju": Zvezda i petu godinu bez trijumfa u Humskoj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno u 165. "večitom derbiju", budući da je meč na stadionu u Humskoj završen rezultatom 1:1 (1:0). Domaći tim je poveo preko Bibrasa Natha u 36. minutu, a crveno-beli izjednačili golom Aleksandra Katija osam minuta pre kraja meča.

Borbeno, angažovano i požrtvovano odigrali su prvotimci oba večita rivala. Bio je ovo derbi, po kvalitetu daleko iznad poslednjih nekoliko duela dva najbolja srpskom tima u kojem je oko 20.000 gledalaca na stadionu i pored njih milionski auditorijum uz prenos na kanalu TV Arena 1 mogao da vidi zanimljiv i sadržajan fudbal.

Najavili su treneri obe ekipe, i Aleksandar Stanojević i Dejan Stanković, da večeras neće kalkulisati i to su ispunili. Dobri rezultati Partizan i Crvene zvezde u poslednje vreme, kao i evropski trijumf u okviru prvih mečeva grupne faze evropskih takmičenja od četvrtka uveče ulili su samopouzdanje igračima oba tima koji su igrali veoma motivisano i agresivno.

Uvodni minuti pripali su Crvenoj zvezdi, koja je imala više od igre, čak bila i konkretnija od domaćina, ali nisu crveno-beli uspeli da materijalizuju taj period dobre igre. Pokušavali su uglavnom šutevima iz daljine, ali su najbolju šansu imali kada je Aleksandar Katai pogodio prečku nakon sjajnog udarca glavom.

Za razliku od gostiju, crno-beli su strpljivo čekali svoju šansu i u vođstvo pretvorili prvi šut u okvir gola rivala. Majstoriju je izveo Bibras Natho, koji se najpre oslobodio čuvara, a onda fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara savladao, čini se loše postavljenog Milana Borjana.

Ulilo je to novu energiju domaćinu, koji je nastavio sa napadima i u finišu prvog perioda igre, peko Rikarda postigao i drugi pogodak, ali je on poništen zbog faula, međutim, bez konsultacija sa VAR sobom što su insistirali igrači Partizana.

U drugom poluvremenu viđena je identična igra dve ekipe, samo što su uloge bile zamenjene. Partizan je bio taj koji je igrao bolje, diktirao tempo, stvarao šanse, ali bez konkretne završnice, a crveno-beli su u jeku ataka rivala uspeli da zatresu mrežu. Učinio je to Aleksandar Katai novim udarcem glavom i uveo meč i neizvesnu završnicu.

Ipak, iako je do kraja viđeno mnogo uzbuđenja, mreže su mirovale pa je i nakon ovog 165. večitog derbija položaj na tabeli Linglong Superlige isti - Partizan ima dva boda više i borba za šampionsku titulu će biti daleko zanimljivija nego što je to bila poslednjih nekoliko godina.

Komentari (0)

Sport