Fudbal

Veliki preokret Real Madrida: Vinisijus i Benzema za tri minuta osvojili "Mestalju"

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2021

-

23:01

Veliki preokret Real Madrida: Vinisijus i Benzema za tri minuta osvojili "Mestalju"
Real slavi - Copyright Tanjug/ AP Photo/Alberto Saiz

veličina teksta

Aa Aa

Kakav preokret Real Madrida u pet poslednjih minuta utakmicena "Mestalji". Gubili su Madriđani do 86. minuta, a zatim za 270 sekundi postigli dva gola, pobedili 2:1 i posle petog kola zaseli na čelo tabele španske Primere sa 13 bodova.

Umesto fudbala, u prvom delu smo videli čak tri prinudne izmene. Korea i Soler su do 23. minuta morali da izađu kod domaćina, dok je Karvahal obnovio povredu, pa je na desnom boku Reala igrao od 26. minuta Lukas Vaskez. Tražili su domaćini penal u 29. minutu, ali ga sudija Fuertes nije dosudio, dok je Tiboa Kurtoa odličnom paradom sprečio Gabrijela Paulistu da donese prednost domaćinu.

Valensija je povela u 66. minutu kada je Ugo Duro jednu odbijenu loptu poslao u mrežu. Karlo Ančeloti je od 78. minuta na teren poslao Luku Jovića, Iska i Rodriga, dok je domaćin pokušao da pojača vezni red pa su ušli Andre i Uroš Račić. I taj rizik Madriđana se isplatio, prvo je Vinisijus Žunior u 86. minutu izjednačio, da bi Brazilac tri minuta kasnije centrirao a Karim Benzema udarcem glavom napravio potpuni preokret. 

Sosijedad i Sevilja su odigrali 0:0, s tim da je domaćin promašio penal. Reprezentativac Ojrazabal je šutirao po sredini gola, a golman Bono, koji je dobio šansu pre Marka Dmitrovića, je taj udarac odbranio. Meč je bio izjednačen, ali napadači nisu bili raspoloženi.

Betis i Espanjol su odigrali 2:2. Vilijam Hoze u 41. i Nabil Fekir u 45+4. bili su strelci za domaćina iz Sevilje, dok su Vidal u 16. i Kabrera u 90+7. pogađali za goste iz Barselone.

Komentari (0)

Sport