Fudbal

Zvezdina deca na ''večitom'' derbiju: Eraković, Stanić i Lazetić briljirali

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2021

-

18:10

Zvezdina deca na ''večitom'' derbiju: Eraković, Stanić i Lazetić briljirali
Zvezdina deca na ''večitom'' derbiju: Eraković, Stanić i Lazetić briljirali - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Pred 165. meč sa Partizanom, najmanje se verovalo u mogućnosti "bonus" igrača Crvene zvezde, međutim, razvoj događaja na terenu pokazao je drugačije. 

Trojica fudbalera koja su dobila šansu na "večitom derbiju", bili među zapaženijima u redovima "crveno-belih" i očigledno je bilo da Dejanu Stankoviću bonus pravilio ne predstavlja problem.

Strahinja Eraković je bio među starterima, dok su šansu u drugom poluvremenu dobili Marko Lazetić i Ptera Stanić. 

Strahinja Eraković bio je neprelazna prepreka na jučerašnjem derbiju. Zatvorio je levu stranu i odigrao bez greške.

"Uvek mi je čast da igram za Crvenu zvezdu, o kojoj god utakmici da je reč.  Već sam dobio priliku da igram u derbiju, ali sam jučerašnjom utakmicom zadovoljniji. Čestitao bih saigračima, posebno Staniću i Lazetiću koji su takođe „bonusi“ i koji su imali priliku da debituju na meču protiv Partizana. Znam kakav je to osećaj, nešto o čemu maštaš kao dete, a kada zaigraš, bude ti najlepše na svetu...Ostaje žal što nismo pobedili, ali nastavljamo borbu za osvajanje pete uzastopne titule" rekao je Eraković.

Šansu protiv najvećeg rivala dobio je i Petar Stanić, za kratko vreme pokazao je puno. Izveo je jedan od najeefktnijih poteza na utakmici, kada je okrenuo dvojicu fudbalera "crno-belih" u stilu Zinedina Zidana. 

"Sjajan je osećaj igrati u derbiju, ali malo i  čudan, jer sam na svim prethodnima bio na tribini, a sad sam se spustio na teren. Nadao sam se da ću igrati, velika mi je čast zbog toga, a što se mog poteza tiče, to su odluke koje se donose u trenutku. Osetio sam da može da prođe i uradio to. Ponosan sam i na Erakovića i Lazetića, prvi je bio nepremostiva prepreka u defanzivi, a drugi je sa klupe uneo svežinu i dodatnu napadačku opasnost", istakao je Stanić.

Marko Lazetić je čari "večitog derbija" doživeo već sa 17 godina, poput svog trenera Dejana Stankovića. 

"Neverovatan osećaj. Ceo život sanjam da igram na derbiju. Nadao sam se da ću dobiti priliku, ali nisam očekivao da će to biti baš na početku drugog poluvremena. Drago mi je što sam zaigrao, nedostajao je gol, ali doći će i to. Moram da pohvalim bonuse Erakovića i Stanića, ali i ostatak tima za prikazanu igru. Bilo je dobro, nastavljamo borbu  za titulu", zaključio je Lazetić.

Komentari (0)

Sport