Fudbal

Lider Serije A silan na gostovanju: Napoli očitao lekciju Udinezeu

Komentari

Autor: Euronews

20/09/2021

-

22:55

Lider Serije A silan na gostovanju:  Napoli očitao lekciju Udinezeu
Lorenco Insinje - Copyright Tanjug/(Andrea Bressanutti/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Četvrta uzastopna pobeda fudbalera Napolija u Seriji A, na gostovanju Udinezeu, izabranici Lučana Spaletija slavili su rezultatom 4:0 (2:0). Pored efikasne, gosti iz Napulja prikazali su dopadljivu igru koja ih svrstava u najozbiljnije kandidate u borbi za titulu. 

Dve fenomenalne akcije  u prvom poluvremenu gosti su krunisali golovima. U 23. minutu odlična akcija po levoj strani, utrčao je Insinje i lobovao istrčalog golmana Silvestrija, a Viktor Osimen samo potvdio pogodak za vođstvo.

U 35. minutu još jedna uigrana akcija Napolija, ovaj put završnu reč imali su štoperi. Sve je krenulo posle prekida na 25 metara od gola domaćina, u završnici, Insinje je proigrao Kulibalija na levom boku koji je u naletu, iz prve, poslao loptu na peterac, a Amir Rahmani udarcem glavom povisio na 2:0.

Defanzivac Napolija Kalidu Kulibali je pripremio drugi pogodak, a zatim se upisao u strelce i overio pobedu. Insinje je sa desne strane centrirao na drugu stativu, Fabiano je  poslužio Kulibalija koji je snažnim šutem sa 15 metara smetio je loptru u gornji levi ugao.

Majstorski je bio i četvrti pogodak giostiju, Mario Rui je odigrao dupli pas sa Irvingom Lozanom, a udarac Meksikanca bio je nedobranjiv, lopta je završila u suprotnom uglu za konačnih 4:0.  

Komentari (0)

Sport