Fudbal

Borha Valero: Da mogu da vratim vreme ne bih bio fudbaler

Komentari

Autor: Euronews

21/09/2021

-

16:38 >> 16:39

Borha Valero: Da mogu da vratim vreme ne bih bio fudbaler
AP Photo/Marco Vasini, File - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španski fudbaler, koji se nedavno povukao iz profesionalnog sporta, Borha Valero sada radi kao komentator, a ponekad i igra amaterski fudbal za ekipu Čentro Storiko Lebovski.

Tridesetšestogodišnji Španac ističe da sada potpuno drugačije posmatra fudbal i uživa u njemu:

"U šestoj ligi postoji velika emocija. Vidim mnogo ljudi na stadionu kako pevaju čak i kada gubiš. To je najbolji deo ovog sporta'', počeo je Valero: "Kada ste dete, okruženi ste sa mnogo lepih reči. Vi ste mladi, ne razumete ih i oslanjate se na njih. Neko to radi sa pravom namerom, a neko vam priča lepe stvari i ne misli na vas. To je loš deo fudbalskog sveta".

Potom je bivši igrač Fiorentine rekao da kada bi mogao ponovo da bira da li će se baviti fudbalom, ne bi to izabrao:

 

 

"Ako razmišljam kako je bilo tada - da. Bio sam lud za fudbalom. Ali, gledajući iz ove tačke, verovatno to ne bih ponovo učinio. Nisam siguran da je vredno. Imam dobar život zahvaljujući fudbalu. Ali, možda sam mogao da ga imam i bez njega. U mnogim momentima sam uživao, kao kada sam debitovao za Real Madrid ili reprezentaciju. Međutim, fudbal je mnogo veći od onoga što vidite na TV-u", rekao je Borha, pa pojasnio: "Postoje loši momenti. Kao kritiku koji igrač oseća na svojoj koži. Daš sve od sebe, a oni te kritikuju. Nije jednostavno. Možda ću jednog dana raditi kao trener, ali ne profesionalno".

Valero kaže da slika sa televizijskog prenosa ne prikazuje čitavu situaciju:

"TV ne pokazuje sve. U 98% slučajeva fudbaleri govore šta smeju, ne šta stvarno misle. Rade to da bi zaštitili saigrače, trenere. Pored utakmica, najbolji deo koji sam doživeo su putovanja. Gostovanja, večere sa starijim igračima, njihove priče. Priče, ne sr..nja. Sada sam u svlačionici Lebovskog. Originalni momci, bez trunke reflektora slave. Ali, strast postoji", zaključio je Borha Valero.

Valero je tokom karijere nastupao za Real Madrid, Majorku, VBA, Viljareal, Fiorentinu, Inter i sada je u Lebovskom.

Komentari (0)

Sport