Fudbal

Transfer bomba u Splitu: Danijel Subašić ponovo u dresu Hajduka

Komentari

Autor: Euronews

22/09/2021

-

19:07

Transfer bomba u Splitu: Danijel Subašić ponovo u dresu Hajduka
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hrvatski golman, Danijel Subašić, ove sezone će ponovo obući dres Hajduka iz Splita.

Deo vicešampionskog tima Hrvatske sa Svetskog prvenstva iz Rusije se rastao sa ekipom Monaka nakon sezone 2019/20, kada se mislilo da odlazi u penziju. Međutim, iskusni čuvar mreže se vraća u klub u kome je ponikao.

 

 

Prvi golman ekipe, Josi Posavec je zadobio težu povredu i klub neće moći da računa na njega neko naredno vreme, pa se Subašić vratio da pomogne. Sportski direktor Hajduka, Mindaugas Nikoličius, ističe da je dolaskom bivšeg reprezentativca tim dobio na iskustvu:

"S Danijelom smo dobili iskusnog golmana, našeg nekadašnjeg igrača i kapitena, koji će biti uzor našim mladim igračima, ali i velika podrška iskusnijima. Josip Posavec se povredio i na njega nećemo moći da računamo sledeća tri meseca. Odmah smo reagovali i doveli golmana koji će svojim bogatim iskustvom i izraženim pobedničkim mentalitetom imati veliki utjecaj na svlačionicu", rekao je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Subašić je tokom karijere nastupao za Zadar, Hajduk Split i Monako. U reprezentativnom dresu je debitovao u novembru 2011. godine od kada je zabeležio 44 nastupa.

Komentari (0)

Sport