Fudbal

Gvangdžou pred bankrotom: Kanavaro prestao da dolazi na treninge svoje ekipe

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2021

-

18:20

Gvangdžou pred bankrotom: Kanavaro prestao da dolazi na treninge svoje ekipe
Fabio Kanavaro - Copyright AP Photo/Pavel Golovkin)

veličina teksta

Aa Aa

Šef stručnog štaba Gvangdžua Evergrandea Fabio Kanavaro ne dolazi više na treninge svoje ekipe, naveli su italijanski mediji.

Bivši fudbaler je navodno raskinuo ugovor sa klubom zbog velikih dugovanja koja su se stvorila u poslednjih godinu dana, a sa druge strane još uvek nema zvaničnog saopštenja da je došlo do rastanka.

Vlasnik Gvangdžoua, firma Evergrande koja se bavi nekretninama, je pred bankrotom. Plate kasne već mesecima, Kanavaro je nekako i uspevao da drži ekipu na okupu, ali mu je nedavno pukao film jer se ne nazire da će bilo šta poći na bolje. On ima ugovor do kraja 2023. godine sa platom od 12 miliona evra neto po sezoni. Pokušao je bivši istaknuti reprezentativac Italije i član Juventusa da preko kineskom Ministarstva sporta reši svoj problem, ali nije uspeo. 

Kanavaro je od 2018. seo na klupu Evergrandea umesto Marčela Lipija, osvojio je Superkup 2018, odbranio titulu 2019. godine. Poslednje dve godine bio je vicešampion Kine. Videćemo kako će se rastati Kanavaro i Gvangdžu.

Komentari (0)

Sport