Fudbal

Partizan pobedio Mladost 2:0: Rikardo i Obradović potpisali novi trijumf

Komentari

Autor: Euronews

23/09/2021

-

19:41 >> 19:50

Partizan pobedio Mladost 2:0: Rikardo i Obradović potpisali novi trijumf
Rikardo Gomeš - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

veličina teksta

Aa Aa

Lider Superlige odigrao je simultanku u Lučanima, dominirao je od starta, a poveo iz prvog napada u 3. minutu. Levi bek Ivan Obradović je prošao po levoj strani, sjajno centrirao na drugu stativu odakle je Rikardo Gomeš dijagonalom poslao loptu u mrežu. Bio je to sjajan trzaj glavom i 10. gol u Superligi Srbije.

 

 

I Lučanci su od starta zaigrali otvoreno, što je crno-belima davalo prilično prostora da rivala ugrožavaju iz tranzicije. Mladi Terzić je u 7. minutu propustio veliku priliku sa šest-sedam metara (preko gola), dok je golman Kostić sjajnom intervencijom sprečio golgetera crno-belih da se i drugi put upiše u strelce.

Ipak, spasa za domaćina nije bilo u 38. minutu. Vujačićev udarac glavom je Kostić odbranio, ali odbitak je Ivan Obradović ubacio sa dva metra u mrežu za sigurnu i zasluženu prednost. Mogao je Rikado još dva puta biolje da završi akcije, ali na kraju su crno-beli dominaciju ispisali i kroz statistiku jer su iz osam udaraca dva puta tresli mrežu, dok su domaćini ostali bez udarca ka golu nezaposlenog Stevanovića.

 

 

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević u drugom delu je uveo Nemanju Miletića, povratnika u tim iz Saudijske Arabije koji je u protekle tri nedelje radio na vraćanju kondicije. Mogao je Partizan do 3:0 u 53. minutu ali je Natho oklevao, driblao, a mogao je bez problema da Rikardov pas sa 10 metara pošalje ka mreži kako je hteo.

Mladost je igrala nešto bolje u nastavku meča, a Bahin sjajan udarac sa 25 metara koji je išao u sam ugao maestralno je odbranio Nemanja Stevanović. Imao je golman crno-belih još jednu odličnu intervenciju, ali i crno-beli su preko Jovića tresli mrežu u 82. minutu, ali je gol poništen zbog ofsajda Rikarda.

Mladost L. - Partizan 0:2 (0:2)

Strelci: Rikardo u 3. i Obradović u 38. minutu. Stadion: "Mladosti". Gledalaca: 3.000. Sudija: Aleksandar Živković (Niš).

Mladost: Kostić - Milošević, Hrkač (od 73. Katanić), Mićević, Cvetković - Leković, Baha - Jovanović, Selenić (od 46. Danoski), Perović (od 46. Veličković) - Obradović (od 46. Radivojević).

Partizan: Stevanović - Živković, Ostojić, Vujačić (od 46. Miletić), Obradović - Zdjelar, Jojić - Terzić (od 46. Jović), Natho (od 70. Holender), Menig (od 70. Lutovac) - Rikardo (od 90. Smiljanić).

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport