Fudbal

Remi Atalante u derbiju kola u Milanu: Inter u finišu promašio penal za pobedu

Komentari

Autor: Euronews

25/09/2021

-

20:11

Remi Atalante u derbiju kola u Milanu:  Inter u finišu promašio penal za pobedu
Inter-Atalanta - Copyright Tanjug/(AP Photo/Luca Bruno)

veličina teksta

Aa Aa

U derbiju 6. kola Serije A, u izuzetno dramatičnom meču, Inter je u Milanu odigrao nerešeno sa Atalantom 2:2. 

Domaćin je na poluveremnu imao rezultatski zaostatak od 1:2, koji je u nastavku nadoknadio, a u 85. minutu imao je i priliku za potpuni preokret, ali je Di Marko iz jedanaesterca pogodio prečku. 

Dramatično je bilo dva minuta kasnije i pred golom Intera. Pikoli je šutem iz okreta doneo pobedu, ali je VAR provera utvrdila da je tokom akcije, pre pobedonsog pogotka, lopta izašla van terena. Umesto gola, Atalanta je dobila samo korner.

 

 

Odlično je počeo domaćin, na asistenciju Nikola Barele, već u 5. minutu prednost je doneo Lautaro Martinez. U finišu poluvremena usledio je preokret gostiju iz Bergama, pogodili su Malinovski, a potom i Rafael Toloj za vođstvo od 2:1. Ukrajinac Ruslan Malinovski je mogao da poveća prednost, iz povoljne prilike uzdrmao je stativu.   

U 72. minutu akciju je pokrenuo Barela, idealno uposlio Di Marka, njegov šut odbranio je golman Huan Muso, a Džeko bio na pravom mestu i odbitak poslao u mrežu - 2:2 

Štoper gostiju Demirel je potom častio domaćina penalom. Bio je u skoku sa Džekom u svom petercu i igrao rukom, ali idealnu šansu iz penala nije realizovao Di Marko.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport