Fudbal

Eraković zahvalan posle Novog Pazara: Zbog kapitenske trake vredelo je trenirati

Komentari

Autor: Euronews

27/09/2021

-

20:35

Eraković zahvalan posle Novog Pazara: Zbog kapitenske trake vredelo je trenirati
Strahinja Eraković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Ubedljivoj pobedi Crvene zvezde u Novom Pazaru rezultatom 4:0, poseban pečat dao je defanzivac Strahinja Eraković. Kada je Aleksandar Katai zamenjen na poluvremenu, kapitenska traka završila je na njegovoj ruci.   

Eraković se nametnuo stručnom štabu posle odlične partije u 165. "večitom derbiju", dobio je šansu protiv Novog Pazara i  pridružio se grupi najmlađih kapitena Crvene zvezde u 21. veku. 

Kao dvadesetgodišnjaci kapitensku traku u skorijoj istoriji poneli su čuvari mreže Predrag Rajković i Marko Grujić.

"Nisam očekivao da ću nositi kapitensku traku, želeo bih da se zahvalim stručnom štabu i Dejanu Stankoviću na toj časti. Naravno, još uvek nisam svestan koliko je velika stvar biti kapiten sa dvadeset godina ovakvim igračima i ovakvom klubu kao što je Crvena zvezda", istakao je Eraković. 

Talentovani štoper je u mlađim kategorijama već bio kapiten crveno-belih. 

"Ništa ne može da se poredi sa jučerašnjim danom. Za ovaj trenutak sam trenirao, ali ne planiram tu da se zaustavim. Saigrači su dosta iskusniji od mene, imam veliko poštovanje prema njima, dali su mi kapitensku traku i ja sam im veoma zahvalan na tome". 

Eraković je izebno utiske o ubedljivoj pobedi Zvezde protiv Novog Pazara. 

"Najbitnije je da smo otvorili utakmicu kao što smo želeli, rano smo postigli gol, a zatim u pravo vreme uvećavali prednost i utakmicu priveli kraju kako treba. Svi se međusobno podržavamo i spremamo za ono najbitnije što nas očekuje u četvrtak, idemo u Bugarsku da pokušamo da donesemo kući sva tri boda i da se ustalimo na prvoj poziciji u našoj grupi u Ligi Evrope", zaključio je Eraković. 

Komentari (0)

Sport