Fudbal

Trener Crvene zvezde pred put u Bugarsku: Ne tražimo alibi, tu su Ben, Pavkov, Kanga

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2021

-

14:36

Trener Crvene zvezde pred put u Bugarsku: Ne tražimo alibi, tu su Ben, Pavkov, Kanga
Dejan Stanković - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Crveno-beli na put u Bugarsku krenuće kasnije popodne bez Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija koji su pozitivni na korona virus.

Rezultati novih jutrošnjih testova daće i odgovor i spisak putnika za Razgrad gde će ih domaćin Ludogorec sutra od 21.00 čas dočekati u u drugom kolu gurpe F Lige Evrope.

Trener Dejan Stanković nije želeo da kuka za četvoricom ključnih igrača.

"Pomerili smo i put da bismo mirne glave otputovali, da bismo znali sa kojim rosterom raspolažemo. Momenat nije najbolji, ali mi smo Zvezda, nećemo tražiti izgovor, odstupnice. Nama nedostaju četvorica lidera, ali imamo momke koji su željni igre koji će odmeniti one glavne, Kataija, Draga, Miloša i Borjana. Nadam se samo da će se broj izostanaka završiti samo na ovoj četvorici", rekao je Stanković.

Golmani Popović i Gordić su dobro i biće dostupni za meč, rekao je šef struke, a odluka da ne treniraju večeras na stadionu u Razgradu doneta je prinudno kako bi izbor taktike i same postave mogao da se postavi u Beogradu, a odnosu na spisak putnika i zdravstveno stanje. I Bugari imaju kadrovskih problema, upoznat je Stanković.

"Ludogorec mnogo menja, njihov trener mnogo rotira i formacijski i igrački. Gledaćemo da pročitamo meč što pre, kad objave startne postane znaćemo kako će i igrati. Ne verujem da će nešto preterano moći da nas iznenade, mada faktor iznenađenja uvek postoji".

 

Koga nema bez njega se mora.

"Kad dođe momenat odigravanja, zaboraviš ono što nemaš i gledaš ono što imaš. I iz onoga što imaš gledaš da izvučeš maksimum. Ne mogu da razmišljam "joj, fali mi ovaj, onaj. Spremili smo dve-tri varijante, idemo na pozitivan rezultat. Imamo u Ligi Evrope dva teška gostovanja, Ludogorec je na nivou Brage u menjaju sistema, prelivanju. Ne tražim alibi, znamo šta radimo, verujem u momke".

Nije sve tako crno, trenirali su sa ekipom i El Fardu Ben i Milan Pavkov.

"Ben i Pavkov će biti dostupni. Koliko, videćemo. Iskreno, razmišljam o obojici, ali ću realno sagledati stvari i odlučiti. Oni su iskreni i kažu "mister mogu da odigram 70 minuta ili mogu poluvremne". Imamo dobru komunikaciju. Čekam ih raširenih ruku, Ben daje stabilnost, Pavkov se vratio skromno da pokaže koliko je veliki".

Niko ne priča o onoj utakmici pre pet godina, kaže Stanković a ako već neko mora da se ponovi neka to bude Gelor Kanga. Pre pet godina mu je lopta prešla preko noge kada je postigao sjajan gol u Razgradu, ali je onda dobio crveni karton u Beogradu.

"Sve se promenilo, pa i Kanga. I to na bolje. Nova utakmica piše novu istoriju, voleo bih da Kangi lopta opet pređe preko noge".

Rano je da se prave neke matematike u grupi.

"Zavisi još mnogo toga od nas, koliko - ne znam. Ali pobeda protiv Brage nam je donela mir i stabilnost. Omogućava nam da pokušamo da idemo na pobedu i u Razgradu i u Danskoj. Iskreno pozitivan rezultat za mene je i bod, mada mi ne znamo da igramo na nerešeno".

Za kraj je prokomentarisao i novu pobedu Šerifa u Ligi šampiona. I to u Madridu protiv slavnog Reala.

"Pratio sam Šerif, ne bi se okretao nazad. Svima koji su preterali u komentarima pokazao je Šerif da nije slučajno u Ligi šampiona", zaključio je Dejan Stanković.

Komentari (0)

Sport