Fudbal

Trener Ludogoreca ne želi da Zvezdini problemi utiču na njegov tim

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2021

-

15:43

Trener Ludogoreca ne želi da Zvezdini problemi utiču na njegov tim
Trener Ludogoreca ne želi da Zvezdini problemi utiču na njegov tim - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

 

Fudbaleri Ludogoreca dočekaće u četvrtak oslabljenu Crvenu zvezdu u Ligi Evrope.

Zvezda će biti bez mnogobrojnih igrača koji su pozitivni na korona virus, ali trener bugarskog kluba Valdas Dambrauskas ističe da to neće uticati na pristup njegovog tima.

"Crvena zvezda ima probleme, ali koji tim ih nema? Aposlutno ih svi imaju. Tim je živ organizam, živimo u ovo vreme pandemije i ceo svet ima problem. Mi smo imali problem sa kovidom, ja sam tek izašao iz njega, Crvena zvezda nema sve igrače. Ali, ja više u toj pandemiji ne vidim problem. Borba sa kovidom je postala izazov za profesionalne klubove kao i kad imate povrede, loš teren, loše vreme. Crvena zvezda ima mnogo igrača i ja nisam siguran koji su igrači prva, a koji druga postava. Ja ne znam da li je dobro ili loše po nas zbog izostanka četvorice igrača Zvezde, jer će oni koji dolaze kao zamene želeti da se dokažu i uzmu mesto onima kojih nema", rekao je Dambrauskas na konferenciji za medije.

Zvezdu je skenirao u poslednje dve nedelje, imao je i vremena dok je bio u izolaciji.

"Uvek analizirate rivale, pogledao sam mnogo mečeva Zvezde i zaista znamo koja im je snaga i kako da igramo. Ne bih pričao o načinu igre rivala. Najbitnije je da uspostavimo kontrolu utakmice onako kako mi želimo. Plan za sutra je da neutrališemo najjača protivnikova oružja, da istražimo njegove slabosti i da damo sve od sebe. Najbitniji je pristup, a znam da će on kod nas biti pravi. Želim da vidim drugačiji Ludogorec od onog u prethodne dve nedelje. Možda smo posle dobrih izdanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazali malu dozu arogancije i opuštenosti".

Ludogorec neće moči da računa na kapitena Nedjalkova, Brazilce Vandersona i Kaulija, Španac Marin je dobio udarac i neizvestan je, a napadač Despodov je ipak blizu i da startuje.

"Despodov je trenirao sa ekipom. Večeras ili sutra će imati poslednji fitnes test i tada ćemo odlučiti da li će on da bude u konkurenciji za meč sa Zvezdom. Na Antona Nedjalkova nećemo moći da računamo. On će nam mnogo nedostajati kao kapiten i lider jer nije lako zameniti takve ljude u svlačionici. Pogotovo što nam nedostaju i Vanderson, i Kauli", istakao je trener Ludogoreca.  

Komentari (0)

Sport