Fudbal

Liga šampiona: Atalanta bolja od Jang Bojsa, Zenit lako protiv Malmea

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2021

-

20:39 >> 20:41

Liga šampiona: Atalanta bolja od Jang Bojsa, Zenit lako protiv Malmea
AP Photo/Dmitry Lovetsky - Copyright Tanjug/AP Photo/Dmitry Lovetsky

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Zenita su na svom stadionu savladali ekipu Malmea sa 4:0 u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona golovima Klaudinja, Kurjzaeva, Sutormina i Vendela.

Dominantan je bio ruski tim od samog starta, pa je poveo već u devetom minutu golom Klaudinja na asistenciju Daglasa Santosa, koji je svom sunarodniku uputio pas sa levog boka, a ovaj otvorio stopalo i iz prve sproveo loptu u mrežu.

Prednost je duplirao Daler Kuzjaev u 49. minutu na asistenciju Jaroslava Rakickog. Ali tu nije bio kraj mukama za Šveđane. Naime, Anel Ahmedhodžić je dobio direktan crveni karton zbog igranja rukom i tako ostavio svoj tim sa igračem manje.

Treći go bio je delo Alekseja Sutormina u 80. minutu posle pasa Rakitskog, kome je to bila druga asistencija na meču. Konačan rezultat postavio je Vendel u sudijskoj nadoknadi.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Drugi meč u ovom terminu igrali su Atalanta i Jang Bojs na stadionu u Bergamu. Slavili su domaći sa 1:0 golom Matea Pesine.

U prvom poluvremenu je Rafael Toloi pogodio za 1:0 u 18. minutu, međutim gol je poništen, tako da se na pauzu otišlo sa 0:0. Ipak, igrao se 68. minut kada je Duvan Zapata proigrao Pesinu a ovaj prosledio loptu u mrežu i tako doneo pobedu svom timu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport