uživo

Zvezda pobedila Ludogorec u Ligi Evrope 1:0: Kanga servirao revanš za 2016.

Komentari

Autor: Euronews

30/09/2021

-

22:54 >> 23:12

Zvezda pobedila Ludogorec u Ligi Evrope 1:0: Kanga servirao revanš za 2016.
Kanga - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je iako oslabljena pobedila Ludogorec u drugom kolu F grupe Lige Evrope 1:0 (0:0) u Razgradu golom Gelora Kange u 64. minutu. Neigranje Borjana, Dragovića, Degeneka i Kataija nije se osetilo u Zvezdi koja sem u prvih 10 minuta bila bolji rival tokom meča, znala je kako da se brani i kako da napadne, na kraju je bila i nagrađena pobedom koja su joj osigurala ostanak na čelnoj poziciji F grupe Lige Evrope.

Trener Zvezde Dejan Stanković odlučio se da zbuni rivala, ali i navijače crveno-belih jer je Seku Sanogu dodelio ulogu trećeg štopera, a Slavoljubu Srniću ulogu jedne "šestice" uz Gelora Kangu. Ta jedna elastična formacija 3-4-3 sa Ivanićem, Benom i Dionijem u napadu bila je potpuno egal sa rivalom u prvom delu, a čini se i malo kuražnija, sa više pokušaja.

 

 

Sem jedne kontre kada je Tekpetej u 2. minutu izašao sa desne strane sam ispred Popovića ali je šutirao pravo u njega, Ludogorec nije uspeo ozbiljnije da ugrozi gol srpskog prvaka. S druge strane, crveno-beli su određenim presingom uspevali nekoliko puta da dođu u priliku da povedu, ali nisu bili precizni. El fardu Ben je na odličan pas Milana Rodića izašao sam pred Kalinom, slabije je primio loptu, otišao ukoso i pogodio spoljni deo mreže. Pokušavao je dva puta Dioni, ali mreže su mirovale u prvih 45 minuta.

Tamo gde je stala, Zvezda je nastavila u drugom delu, samo još jače i konkretnije. Mirko Ivanić nije imao snage da isprinta 30 metara u brisanom prostoru, Dioni je dao kratku loptu ka Benu u idealnoj situaciji i sve je to prethodilo vođstvu. Gelor Kanga je ispalio bombu sa 17 metara u sam gornji ugao za vođstvo u 64. minutu. Prethodno je Milan Rodić odlično centrirao, a Pavkov srećno promašio loptu koja se vratila Gaboncu. I tu nije bio kraj jer je 10 minuta kasnije Ben imao veliki zicer za 2:0. Pogodio je golmana Kalinu.

Ostao je domaćin sa igračem manje jer trener Ludogoreca nije uradio ono isto što i Stanković sa Kangom. Sisinjo je bio nervozan i Zvezda je imala 10 minuta pre kraja igrača više. Ali, Ludogorec je sa igračem manje imao veliku priliku preko Čibote, a pre toga je Tekpetej pogodio prečku.

Međutim, Zvezda je izdržala napade domaćina i na kraju zasluženo slavila pobedu. Velika pobeda i primicanje proleću u Evropi. Zvezda je bila impresivna. Sanogo besprekoran, Kanga briljantan na lopti, Milan Rodić fascinantan, Gobeljić neprelazan, Srnić maestralan na mestu zadnjeg veznog. Zvezda nije imala slabo mesto i zato je i slavila.

Ludogorec - Crvena zvezda 0:1 (0:0)

Strelac: Kanga u 64. minutu. Stadion: Huvepfarma Arena. Gledalaca: 3.000. Sudija: Žerom Brisar (Francuska). Žuti karton: Sisinjo (Ludogorec), Dioni, Ivanić, Kanga, Pavkov, Stanić (C. zvezda). Crveni karton: Sisinjo (Ludogorec) u 78. minutu.

Ludogorec: Kalina - Sisinjo, Verdon, Plastun, Žozue Sa (od 71. Despodov), Pinas (od 71. Ikoko) - Bađi (od 88. Manu), Gonkalveš - Tekpetej, Santana (od 79. Čibota) - Sotiriju.

Crvena zvezda: Popović - Eraković, Sanogo, Pankov - Gobeljić, Srnić, Kanga (od 70. Stanić, od 85. Krstičić), Rodić - Ben (od 86. Rišairo Živković), Ivanić, Dioni (od 58. Pavkov).

Liga Evrope F grupa

Drugo kolo

Ludogorec - C. zvezda 0:1 (0:0) u toku

Braga - Midtjeland 3:1 (0:1) u toku

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Uživo, Ludogorec - Crvena zvezda 0:1

Drugo poluvreme

90+5: Kraj meča, Zvezda je ostvarila veliku pobedu u drugom kolu F grupe Lige Evrope. Golom gelora Kange u 64. minutu ostvarena je pobeda 1:0. Sa šest bodova crveno-beli su ostali na prvom mestu.

90. minut: Igraće se još pet minuta

87. minut: Ludogorec rizikuje, napada, Zvezda se brani, ima igrača više. Šteta za Stanića koji se povredio.

80. minut: sreća za Zvezdu, pogrešio je Eraković a Čibota je izašao sam pred Popovića, šutirao pored njega ali iu pored gola.

77. minut: Zvezda ima igrača više, Sisinjo je udario laktom Pavkova i zaradio drugi žuti karton.

76. minut: Kakva prilika za Bena? Napadač sa Komora je ponvo bio sam pred Kalinom, ali je sa nekoliko metara pogodio golmana! Mogao je da "ubije" meč i trasira pobedu.

70. minut: Zakuvalo se meč, Stanković je rešio da Gelora Kangu povuče sa terena jer ima žuti karton a igrači domaćina ga provociraju. Ljut je uz Rodića najbolji igrač meča, ali bolje je i ovako nego da Gabonac ponovo bude isključen protiv Ludogoreca.

67. minut: Trese se prečka Popovića, Tekpetej je opalio projektil koji srećom nije završio u mreži. Čeka se reakcija Bugara.

 

 

64. minut GOOOL Zvezda vodi 1:0: Gelor Kanga pocepao je mrežu Ludogoreca kao jula 2016. Centrirao je sa leve strane Rodić, Pavkov je promašio loptu na sedam metara ali se ona odbila na 17 metara odakle ju je u sam gornji ugao poslao sjajni Kanga. Stigla je Zvezdi nagrada za uložen trud i hrabost.

61. minut: Braga je preokrenula, povela je 2:1 protiv Midtjelanda golom Rikarda Orte koji se iskupio za promešeni penal.

58. minut: Zvezda ide i dalje hrabro, trener Stanković je uveo Milana Pavkova umesto Dionija. 

54. minut: Nova velika prilika za Zvezdu, Dioni je imao dobar pregled ali je poslao kratku loptu ka Benu pa je propala sjajna prilika. Braga je izjednačila protiv Midtjelanda na 1:1, strelac je bio Galeno.

 

 

51. minut: Dobar napad Zvezde, Mirko Ivanić je imao brisan prostor ali ne i dovoljno snage i odlučnosti da završi akciju. Sustigli su ga Sisinjo i Žosue Sa i popala je prilika. 

49. minut: Ništa novo u donosu snaga ni u nastavku. Gde je stala, Zvezda je nastavila u drugom delu, čuva loptuz i pokušava da ugrozi Kalinu.

Počeo je drugi deo, Zvezda je imala recept u prvom delu, videćemo da li Ludogorec ima ideju kako da ugrozi Popovića.

 

 

Prvo poluvreme

45.+2 minut: Pokušao je Kanga za kraj prvog poluvremena, ali su igrači Ludogoreca izblokirali njegov udarac.

42. Ponovo je Zvezda stvorila lepu priliku da ugrozi gol Kaline, ali je Ben uputio loptu paralelno sa gol aut linijom.

36. minut: Dioni pokušava sa 25 metara ali jak udarac ide pravo u golmana. U Bragi je Rikardo Orta promašio penal za Bragu.

32. minut: Novi pokušaj Zvezde. Lepu akciju Kange i centaršut Gobeljića sa desne strane Loi Dioni nije uspeo da pretvori u pogodak. Udarac glavom otišao je pored stative. Kad se podvuče crta u prvih pola sata, crveno-beli su bili potpuno egal sa domaćinom.

27. minutu: velika šansa za El Fardu Bena. Rodić je presekao jedan poprečni dugi pas, asistirao Benu koji je bio na 12 metara od gola ali je i lošije primio pas. Otišao je ukoso i pogodio samo spoljni deo mreže. Šteta, Zvezda je mogla da kazni domaćina.

 

 

25. minut: dobra prilika za Zvezdu, odličan pas Milana Rodića po zemlji, natrčao je Mirko Ivanić i sa osam metara promašio loptu.

20. minut: Čuva Zvezda "nulu", imao je Tekpetej priliku iz slobodnog udarca ali je pogodio "zid". Midtjeland je povedu protiv Brage u Portugaliji, strelac u 19. minutu bio je Evander.

12. minut: Zvezda se dobro brani, Ludogorec pokušava po krilima, ali za sada su prošli dva puta.

6. minut: prvi pokupaj Zvezde, Milan Rodić je šutirao sa leve strane, ali je bio izblokiran.

5. minut: Igra Zvezda sa trojicom štopera, s tim da je Sanogo onaj centralni. Kanga i Srnić su u veznom redu, a Ivanić, Ben i Dioni u ofanzivi. Sem te šanse na startu, Zvezda kontroliše meč i drži domaćina daleko od Popovića. 

2. minut: zapretio je Ludogorec na startu, ali Popović je odbranio zicer Tekpeteju.

Počeo je meč u Razgradu, trener Dejan Stanković izveo je sastav sa Slavoljubom Srnićem koji će igrati po sredini a ne po krilu. Sanogo je štoper, Eraković kapiten.

 

Crvena zvezda je došla u Bugarsku bez četvorice važnih igrača, kapitena Milana Borjana, štoperskog tandema Alesandar Dragović - Miloš Degenek i prvog strelca Aleksadnra Kataija. Sve njih je pokosio kovid tako da je trener Dejan Stanković bugarskom prvaku morao da suprotstavi jedan kombinovani sastav u kome je iznenađenje Slavoljub Srnić. 

Iskusni krilni igrač je izuzetan i u defanzivi, taktički je vrlo disciplinovan i to je verovatno najvažniji razalog zašto je zaigrao pre Filipa Falka. U startnoj postavi je i Ben, videćemo samo hoće li igrati kao drugi špic ili "slobodnjak" iza Dionija.

Komentari (0)

Sport