Fudbal

Ronald Kuman ništa ne zna o smeni: Da imam vreću novca znam da bi Mesi bio u Barsi

Komentari

Autor: Euronews

01/10/2021

-

16:20 >> 16:38

Ronald Kuman ništa ne zna o smeni: Da imam vreću novca znam da bi Mesi bio u Barsi
Kuman - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Šta se zbiva u Barseloni i dalje je misterija koja ima više glasina nego konkretno izgovorenih reči neposrednih aktera. O smeni trenera Ronalda Kumana posle novog debakla u Ligi šampiona od Benfike je tema medija kroz špekulacije i onu floskulu "iz izvora bliskih klubu". 

Predsednik Đoan Laporta ćuti, bio je danas na stadionu, ali se sa Kumanom nije video iako Katalonce sutra od 21.00 čas (TV Arena sport 1) očekuje derbi u Madridu protiv Atletika u osmom kolu La Lige. S druge strane, Kuman je na pres kon ferenciji bio pod rafalnom paljbom već nedeljama sličnih pitanja u vezi statusa, tima, mogućnosti, odnosa sa predsednikom. I on ništa nije mogao više da kaže na pitanje da li mu je ovo poslednja utakmica (već četvrti put).

"Niko mi ništa nije rekao. Istina, predsendik je bio jutros na stadionu, ali ga nisam video jer sam pripremao utakmciu. Nije mi ništa rekao, međutim ja imam i uši i oči. Znam da se mnoge priče "filtriraju", rekao je Kuman.

Naglasio je da je on u Barseloni zbog ljubavi prema klubu.

"Došao sam u teškom momentu, stalo mi je do igrača i izvlačenja ekipe iz ove situacije. Mi imamo mnogo kadrovskih problema, pogotovo sa ofanzivnim igračima. Nedostaje nam balans u ekipi, nismo efikasni. Imamo na svakoj utakmici četiri-pet šansi a ne postignemo gol. Međutim, moramo da nastavimo da radimo iako od rezultata zavisi i sudbina u sportu".

Nije hteo da odgovara na pitanja tipa "da li mislite da vas Laporta ne poštuje", kaže da se umorio od stalnih napada na njega i tim, a ne zna da li bi neki drugi trener uradio više sa ovim timom.

"Ne mogu da govorim u ime drugog trenera. Ali, da imam vreću novca Mesi bi i dalje bio ovde. A, bili bi i igrači koje bih doveo a koji bi dominirali. Međutim, situacija je kakva jeste, pred nama je Atletiko, šampion Španije. Oni imaju takmičarski karakter, neće nam dati mnogo prilika, zato one koje budemo stvarali moramo i da realizujemo ako mislimo da ostvarimo povoljan rezultat. Da bi pobedio moraš davati golove", jasan je Kuman.

Hoće li doći posle Atletika do smene na klupi Barselone zna samo Laporta. Njegov osnovni problem je debeli minus u kasi i nemogućnost da dovede trenera tipa Martineza (Belgija), Andree Pirla ili Ćavija (Al Sad).

Komentari (0)

Sport