Fudbal

Mihajlovićeva Bolonja preslišala Lacio: Letargična igra Rimljana

Komentari

Autor: Euronews

03/10/2021

-

18:04 >> 18:44

Mihajlovićeva Bolonja preslišala Lacio: Letargična igra Rimljana
Mihajlovićeva Bolonja preslišala Lacio: Letargična igra Rimljana - Copyright Mašimo Paolone/LaPreše via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Bolonje prekinuli su "post" od tri utakmice bez trijumfa i u meču sedmog kola Serije A, na svom terenu savladali su Lacio 3:0.

Ubedljiv poraz od 6:1 protiv šampiona pre tri kola, uzmrdao je izabranike Siniše Mihajlovića, koji su nakon remija sa Đenovom (2:2) i poraza od Empolija (4:2), najzad obradovali svoje navijače, a i našeg stručnjaka.

Gol letargičnih Rimljana načeo je Musa Berou u 14. minutu, da bi se ubrzo isti igrač našao i u ulozi asistenta, kod pogotka Artura Tejta u 17. minutu.

Tek posle drugog gola ekipa Maurija Saurija počela je da pokazuje "znake života", šanse su tražili u polu kontrama, ali je stamena odbrana Bolonje bila na visini zadatka.

Konačan rezultat postavio je talentovani Aron Hiki u 68. minutu. Posle čega je tenzija gostiju dostigla vrhunac. 

Štroper "nebesko plavih" Frančesko Ćerbi, dobija crveni karton deset minuta pred kraj meča, ostavljajući svoj brojčano slabiji tim na terenu sa 10 igrača.

Domaćin je mirno priveo utakmicu kraju i upisao 11. bod na tabeli, koliko ima i Lacio.

Nakon meča, trener Bolonje Siniša Mihajlović pohvalio je igru svoje ekipe, koja je ove sezone upisala najubedljiju pobedu.

"Bio sam ubeđen da ćemo danas odigrati na nivou, jer kada pristupimo utakmici sa pravim stavom, imamo odličnu šansu da pobedimo. Sad idemo na reprezentativnu pauzu, koja može da utiče na naš momentum, ali ćemo se spramti što bolje da ponovimo ovaj uspeh", rekao je Mihajlović za "Skaj sport".

Komentari (0)

Sport