Fudbal

Veselin Vujović se prisetio razgovora sa Gvardiolom: Uvek ga je zanimalo kako smo mi Balkanci tako uspešni u sportu

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2021

-

09:30

Veselin Vujović se prisetio razgovora sa Gvardiolom: Uvek ga je zanimalo kako smo mi Balkanci tako uspešni u sportu
Veselin Vujović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Gostujući u emisiji "Teme do Arene" na TV Arena sport, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljkovć je otkrio da je tokom boravka u Barseloni često razgovarao sa tadašnjim fudbalerom ovog kluba Pepom Gvardiolom o tome kako se postižu vrhunski rezultati.

"Pred prvo finale koje je Gvardiola igrao našli smo se kod senjorite Hulije, doručkovali i razgovarali o tome kako se sprema finale. Rekao sam mu da mogu da mu to kažem sa trenerske strane, a sa igračke sam ga uputio na Veselina Vujovića, Veselina Vukovića i Zlatka Portnera", otkrio je Maljković tom prilikom.

Ove reči iskusnog košarkaškog stručnjaka potvrđuje i legendarni rukometaš Veselin Vujović koji u razgovoru za TV Arena sport ističe da je često razgovarao sa aktuelnim trenerom Mančester sitija, sa kojim je i danas u kontaktu.

"Iskreno, ne sećam o kojoj utakmici je Božidar Maljković konkretno pričao, ali znam da smo Gvardiola i ja često razgovarali tokom mog boravka u Barseloni", kaže najbolji rukometaš kojeg je Srbija ikada imala, a koji je u Kataloniji nastupao od 1988. do 1993. godine, i dodaje:

MN Press

 

 

"Interesantno mu je bilo kako mi Balkanci imamo takav pobednički mentalitet i kako smo tako uspešni. Pričali smo o odnosu prema obavezama i shvatanju sporta. Pamtim i da je nekoliko godina kasnije sa Barselonom došao u Beograd, pa sam sa njim i Bakerom proveo celu noć razgovarajući u hotelu 'Hajat'. Pep je posle toga otišao i u Katar, gde je upoznao još mnogo naših sportista za kojima je razgovarao na istu temu, jer ga je to oduvek zanimalo. Nas dvojica smo se malo udaljili, mada umemo jedan drugom da pošaljemo poruku za neki praznik ili tako nešto".

Iako je ceo život posvetio rukometu, Veselin Vujović objašnjava da je veliki ljubitelj fudbala i da kad god može posmatra mečeve ekipa koje predvodi španski stručnjak.

"Uvek navijam za ekipe u kojima je Gvardiola trener. Volim kako igraju njegovi timovi, mada nigde nije uspeo da u potpunosti iskopira onaj model igre iz Barselone. Danas njegove ekipe mnogo više trče, šutira se sa distance i to je uživanje za gledanje. Pep je jedan od najboljih trenera na svetu i trudim se da posmatram što više njegovih mečeve".

Za kraj razgovora Vujović sa Vujovićem smo pričali i o angažmanu u skopskom Vardaru sa kojim beleži fenomenalne rezultate.

"Napravili smo odličnu priču. Imamo sjajnu ekipu, ove godine smo nepobeđeni u Evropi i domaćem šampionatu i zaista sam srećan u Skoplju. Igramo lep rukomet i drago mi je što čujem da se i u Srbiji putem vaše televizije gledaju mečevi Vardara. A iskren da budem, nekako je i normalno da su navijači u Srbiji uz nas, jer uz koga bi drugog bili. Kao što smo svi mi bili uz, recimo, Fenerbahče dok ga je vodio Željko Obradović. To su normalne stvari", ističe Vujović.

Komentari (0)

Sport