Fudbal

Uroš Račić optimista: Mi se pitamo za sve, želimo na SP kao prvi u grupi

Komentari

Autor: Euronews

06/10/2021

-

11:56

Uroš Račić optimista: Mi se pitamo za sve, želimo na SP kao prvi u grupi
Uroš Račić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Osvajanje šest bodova u dve utakmice protiv Luksemburga (9. oktobar) i Azerbejdžana (12. oktobar) ne bi trebalo da se dovodi u pitanje jer Srbija ima kvalitet da se plasira na Svetsko prvenstvo, smatraju Miloš Veljković i Uroš Račić.

Dvojica reprezentativaca "orlova" priznaju da pred preostala tri kola kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine osećaju pritisak, ali je on za njih pozitivan, a nikako nešto što ih može sputati.

"Pritisak postoji, ali onaj pozitivan. Pred nama su dve utakmice u oktobru i treba da ostvarimo pobede, a uveren sam da to možemo. Imamo kvalitet i ukoliko mi budemo igrali onako kako umemo, nije uopšte bitno ko je rival. Da li Luksemburg ili neko drugi. Pokazali smo da možemo da igramo sa svima i želimo da pobedmo naredne tri utakmice i plasiramo se u Katar kao prvi u grupi", rekao je Račić.

Defanzivac Miloš Veljković, takođe naglašava da iz naredna dva susreta očekuje šest osvojenih bodova koji bi doneli neophodno samopouzdanje pred odlučujući meč protiv Portugala u Lisabonu, 14. novembra.

"Ukoliko odigramo kao protiv Republike Irske možemo da se nadamo pobedi. Za nas uopšte nije važno ime protivnika, jer je pobeda uvek cilj, a da bismo to učinili moramo da budemo maksimalno koncentrisani sve vreme trajanja susreta", poručio je prvotimac Verdera.

Komentari (0)

Sport