Fudbal

Banjkov menadžer ljut na Partizan: Nekorektno su se poneli

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2021

-

21:41

Banjkov menadžer ljut na Partizan: Nekorektno su se poneli
Banjkov menadžer ljut na Partizan: Nekorektno su se poneli - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Menadžer štopera Partizana Makija Banjaka, Romeo Filipović, razočaran je ponašanjem trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića prema igraču kojeg zastupa.

Kamerunski defanzivac Maki Banjak došao je u Partizan letos iz Olimpije kao pojačanje od kojeg se dosta očekivalo, ali prema navodima menadžera 25-godišnjeg Kamerunca, status njegovog klijenta se promenio po dolasku novog trenera Aleksandra Stanojevića.

Nakon odličnog derbija u kome je Maki Banjak bio najbolji igrač uz Aleksandra Katajia, defanzivac je dobio poziv selektora Kameruna, ali po povratku sa reprezentativnih utakmica odnos prema njemu je počeo značajno da se menja.

"Niko nije mogao da pretpostavi da će Stanojevićev savet 'umoran si, uzmi par dana da se odmoriš' značiti da ga kasnije više neće biti u timu. Kada sam u decembru bio na sastanku sa upravom Partizana, video sam da se Banjak nalazi u drugom planu, pa sam predložio da je najbolje rešenje da pronađe drugi klub. U Humskoj nisu bili zadovoljni ponudama koje su dobili, jer su želli dva miliona evra za njega tvrdeći da je najbolji štoper u ekipi, da bi se potom ogradili kako ne žele da se mešaju u posao trenera", rekao je Filipović za 24sedam i dodao:

"Naredni put sam se sa upravom sreo na pripremama u Turskoj i priča je ostala ista. I dalje su hvalili Banjaka, čak su i rekli kako je Stanojević priznao da se ogrešio o njega, jer trenira odlično i da se ponaša profesionalno bez greške, ali i dalje ga nije puštao u igru“.

Hrvatski menadžer je izjavio da ni jednoj, ni drugoj strani nije u interesu da skup igrač ostane na klupi, pa je postignut dogovor sa upravom da odigra nekoliko utakmica, kad je već titula izgubljena.

Uz to, Filipović je istakao da se vrhunac nekorektnosti dogodio sinoć u finalu kupa Srbije, kad je Kamerunac odbio da uđe u igru i izneo svoje viđenje događaja.

"Da li ste videli šta se dogodilo u 4. minutu? Da li ste primetili da se Svetozar Marković žalio na povredu ramena? Da li ste videli da je Banjak ustao i od 5. minuta počeo da se zagreva? Od početka utakmice trčiš i čekaš da uđeš u igru i onda ti na poluvremenu saopšte da ne ulaziš ti, nego neki drugi štoper“, rekao je Banjakov agent i zatim dodao:

"Nemoguće je tražiti od igrača da mirne glave uđe u produžetku posle svega što mu se dogodilo. Mislim da je ceo događaj smišljen u režiji Aleksandra Stanojevića da se više piše o Banjaku, nego o njegovom ličnom neuspehu u Partizanu.

Komentari (0)

Sport