Fudbal

Srpski fudbaleri pobedili Luksemburg, Vlahović rešio utakmicu

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2021

-

22:39

Srpski fudbaleri pobedili Luksemburg, Vlahović rešio utakmicu
Radost srpskih fudbalera nakon gola Vlahovića - Copyright Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Luksemburg 1:0 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija je ostvarila važnu pobedu u borbi za plasman. Iz šest utakmica ima 14 bodova, jedan više od Portugala sa kojim se bori za prvo mesto, a koji ima utakmicu manje.

Gol odluke na gostovanju Luksemburgu dao je napadač italijanske Fiorentine Dušan Vlahović u 68. minutu.

Vlahović je maestralno iskoristio priliku u kojoj se našao jedan na jedan sa protivničkim golmanom, posle duge lopte Veljkovića i veoma loše reakcije odbrane Luksemburga.

Srbija se pre gola mučila i pored brojnih situacija pred golom rivala nije imala izglednu priliku.

Napadala je Srbija od samog početka, ali bez izrazite šanse. Mogla je do gola u samom finišu prvog poluvremena, kada je verovatno i oštećena za penal.

Tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

 

Dušan Tadić je tada pao u protivničkom kaznenom prostoru pošto ga je golman Luksemburga zakačio po nozi, ali arbitar iz Škotske Kolum nije reagovao.

Selektor Dragan Stojković je već na poluvremenu napravio dvostruku promenu, i iz igre izveo Đuričića i Pavlovića, pre svega preventivno pošto su imali kartone. 

Srpski tim je pretio u prvom poluvremenu, a na početku drugog viđena je totalno drugačija utakmica, bez ikakvih uzbuđenja do 68. minuta i gola Vlahovića.

Posle gola takođe nije bilo velikih uzbuđenja, pa se srpski nacionalni tim iz Luksemburga vraća sa tri boda.

SRBIJA: Rajković - Veljković, Nastasić, Pavlović (od 46. Spajić) - Đuričić (od 46. Radonjić), Milinković-Savić, Gudelj (od 70. Lukić), Kostić (od 70. Lazović) - Tadić - Vlahović, Mitrović (od 87. Maksimović).

LUKSEMBURG: Moris - Jans, Šano, Karlson, Pinto - Sinani, Bareiro, S. Til, O. Til (od 90. Muratović) - Sančes, Devil (od 73. Omosanja).

Žuti kartoni: Bareiro, Karlson (Luksemburg), Pavlović, Đuričić (Srbija).

Tabela Grupe A: 1. Srbija 14 bodova (6 utakmica), 2. Portugal 13 (5), 3. Luksemburg 6 (5), 4. Irska 5 (6), 5. Azerbejdžan 1 (6).

Komentari (0)

Sport